Петър Влайков с награда от международен театрален фестивал

Актьорът от хасковския театър “Иван Димов” Петър Влайков спечели поощрителна награда на Международния театрален фестивал Друмеви театрални празници “Нова българска драма” в Шумен.

Номинираха димитровградската “Пеньо Пенев” за “Библиотека на годината”

Градска библиотека “Пеньо Пенев” в Димитровград е сред номинираните шест библиотеки от цялата страна в Годишните награди на Българската библиотечно-информационна асоциация за 2017 г.

Ученици

Харманлийска третокласничка със специална патриаршеска награда

Третокласничката Ангелина Славчева от НУ “Отец Паисий” в Харманли спечели специална патриаршеска награда в раздел поезия на националния конкурс “Възкресение Христово”.

Езикова

Елияна докосна сърцата на жури и публика и ще представя България в Лондон

Елияна Пилитова от 11 В клас на хасковската Езикова гимназия “Асен Златаров” се представи отлично на националния кръг на годишния конкурс по публична реч на английски език.

Гергана Делчева

Димитровградчанка първа на ловен турнир

Представителката на ловно-рибарското сдружение в Димитровград Гергана Делчева се класира на първо място с английския си пойнтер Брита в демонстрационния турнир по правилата на “Св. Хуберт”, провел се през уиканда […]

Абитуриентки

С проучване в Хасково абитуриентки от Черноочене спечелиха награда

Момичетата от 12 клас Деря Алиева и Севиляй Кадир от СУ “Христо Смирненски” в село Черноочене се класираха на второ място в националния конкурс “Места и памет”, обявен от Министерството […]