Пресконференция

РЗИ: Голям проблем е закриването на Кожния диспансер в Хасково

Голям проблем при проследяването, адекватното лечение и диспансеризацията е отворил закриването на Центъра за кожно-венерически болести в Хасково. Това стана преди 4 г. с решение на общинския съвет.

Вода

РЗИ: Не пийте водата от 8 обществени чешми в Хасково

РЗИ изпрати предписание до община Хасково, в което уведомява, че водата от 8 обществени чешми не отговаря на изискванията по химични и микробиологични показатели, съобщават от кметството.

Басейн

Глобяват собствениците на два басейна в Хасковско

Собствениците на два басейна в Минерални бани и Ивайловград са с актове за неизпълнение на предписания, потвърдиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция. Има издадени и 6 предписания.

Чешма

Официално отмениха забраната за питейната вода в Хасково

От Регионалната здравна инспекция официално отмениха препоръката водата в Хасково да не се ползва за питейни нужди. Преди седмица от здравното министерство обявиха, че водата е в норма.

ТЕЛК

Хасковският ТЕЛК продължава работа и след решението на ВАС

Трудово-експертната лекарска комисия в Хасково продължава работа, въпреки излязлото вчера решение на Върховния административен съд, с което се отменя приложение 2 от Наредбата за медицинската експертиза.

Морбили

РЗИ: Незабавно ваксинирайте децата си срещу морбили

Регионалната здравна инспекция – Хасково апелира към родители, които отказват да се поставят ваксини на децата им, или поради някаква друга причина децата им са без приложена ваксина срещу морбили, […]