Сесия

Беливанов обжалва пред ВАС решението на хасковския съд за спорта и културата

Кметът Добри Беливанов обжалва пред Върховния административен съд решението на Хасковския административен съд, който не спря предварителното изпълнение на решението на общинския съвет за отпускането на 176 000 лв. за […]

Сесия

Повече от половината спортни клубове и културни институции вече поискаха пари от общината

Повече от половината спортни клубове и културни институции вече са подали формуляри, с които искат допълнително финансиране от община Хасково, съобщи за Haskovo.info председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Съда

Георги Иванов обжалва присъдата си пред Апелативния съд

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов обжалва присъдата си от Хасковския окръжен съд пред Пловдивския апелативен съд. Делото все още не е насрочено, потвърдиха за Haskovo.info от съда.

ХАС

Съдът отхвърли жалбата на Беливанов срещу парите за спорта и културата

Хасковският административен съд остави без уважение жалбата на кмета Добри Беливанов срещу предварителното изпълнение на решението на общинския съвет за дофинансирането на детско-юношеския спорт и културата в Хасково.

Дрегер

Оставиха в ареста пиян турски шофьор, опитал да подкупи полицаи

По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 33-годишният турски гражданин Ракип Й., съобщават от държавното обвинение.

Награда

Председателят на Административния съд с приза “Съдия на годината 2017”

Номинацията на съдия Хайгухи Бодикян – председател на Хасковския административен съд, беше излъчена след медийно и професионално гласуване в категорията Съдия на годината.

Мярка

Окръжният съд завиши 3 пъти паричната гаранция за охранителите, обвинени за боя в дискотеката

Хасковският окръжен съд отмени определението на Районния съд, с което на Недялко Бойчев и Димитър Стоянов бе наложена парична гаранция от по 460 лв.

ХАС

Беливанов вкара в съда парите за спорта и културата

Кметът на община Хасково Добри Беливанов е подал жалба в Хасковския административен съд срещу последното решение на общинския съвет за дофинансирането на детско-юношеския спорт и културата в общината, потвърдиха за […]