Записвания

Записват за предварителните изпити: нулев прием за медицина в Софийския, правото само редовно

Започна приемът на заявления за предварителните изпити в българските университети, съобщи за Haskovo.info Димитрия Ночева от Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в хасковското читалище “Заря”.

Кандидатстване

200 абитуриенти вече кандидатстваха за ВУЗ-ове от Хасково

Близо 200 абитуриенти подадоха само днес документи за кандидатстване в родни университети, съобщи за Haskovo.info Димитрия Ночева от Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в хасковското читалище “Заря”.

Среща

Софийският затяга приема за право, в Пловдивския се влиза и от предварителни изпити

От Софийския университет “Св. Климент Охридски” тази година затягат приема по право, стана ясно при днешната среща на професори историци с кандидат-студенти в Регионалния исторически музей в Хасково.

Изпити

Изпит за медицина и в Хасково, професори с новостите в приема за право

За пръв път тази година ще се проведе кандидат-студентски изпит за медицина в Хасково. Кандидатите ще работят по темата по биология на 1 април, когато ще е и тестът по […]

Езикова

Всеки втори от Езиковата следва за инженер или икономист

Зрелостниците от последния випуск на хасковската ГПЧЕ “Асен Златаров” са приети основно в инженерни (25.2%) и икономически специалности (26.7%), сочи стратегията за развитие на училището (2016 – 2020 г.).

Среща

Руските университети увеличиха до 300 стипендиите за български студенти

Над 800 руски университета ще обявят прием за 300 български младежи, заяви на среща с хасковски гимназисти представителят на министерството на образованието и науката на Руската федерация в България Роберт […]