Регион

Полицията иска екипи срещу насилието над жени

Началникът на районното полицейско управление в Димитровград Ангел Дулев апелира за създаването на мултидисциплинарни екипи.

В тях да влизат представители на МВР, Местната комисия за борба с противообществените прояви, Комисията за защита от дискриминация, общината и неправителствения сектор.

Според него са необходими информационни кампании в по-малките населени места за осъществяване на превенция на насилието над жени.

Това стана на конференция в града, част от националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“, провеждана от евродепутата Мария Габриел в партньорство с работещи по проблема организации.

Съдия Огнян Гълъбов наблегна на необходимостта от тежки наказания за извършителите. Той отбеляза, че глобата няма тази ефективност, каквато има осъдителната присъда лишаване от свобода за тежките случаи.

Конференцията беше открита със специално видео обръщение на Мария Габриел от Брюксел.

Конференция

Кметът на община Димитровград Иво Димов призова за работа в две посоки – повишаване на информираността по проблема и институционална помощ за жертвите на насилие.

Кметът на община Хасково Добри Беливанов, посланик на кампанията, обърна внимание на последиците от насилието.

Директорът на Университетски театър на НБУ доц. Възкресия Вихърова представи концепция за платформата „Артисти за не-насилие“, обединяваща артисти с отношение към проблема и които искат да застанат с популярността на името и лицето си в подкрепа на хилядите жертви на насилие.

Управителят на Фондация БЦДИ-клон Хасково Петя Петкова представи дейността на Кризисния център в Димитровград, като очерта в същото време важни мерки и политики за отговор на предизвикателствата на местно ниво. Две жени, претърпели насилие, споделиха своите истории, призовавайки жените да не търпят да бъдат малтретирани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button