Хасково

Насрочиха делото срещу Георги Иванов за бутането на затвора

Делото срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов е насрочено за 15 юли от 10 часа, съобщават от Хасковския окръжен съд.

То е образувано по внесения на 16 юни от Пловдивската окръжна прокуратура обвинителен акт, с който е повдигнато обвинение на Иванов, че в качеството на длъжностно лице противозаконно е дал разрешение за разрушаването на културна ценност.

Цитира се заповед от 14 май 2015 г., с която Иванов е наредил да бъде премахната сградата на бившия хасковски затвор на ул. „Дунав“, построена през 1892 г., обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, на стойност 89 000 лв., като е последвало разрушаването на културната ценност.

Haskovo.info припомня, че разследването беше възложено на пловдивската прокуратура лично от главния прокурор Сотир Цацаров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Култура ми Янко
Култура ми Янко
27.06.2016 12:19 12:19

Само за това ли ще го съдят?!

Back to top button