Хасково

От 8 до 80-годишни четоха на глас за деня на книгата

Четенето

Маратонът стартира с най-малките читатели

Маратон на четенето организира днес регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Най-малкият в щафетата бе 8-годишната Клаудия, а най-възрастният – 81-годишният Райко Райков.

Редовни читатели и специални гости прочетоха любим цитат от книга, като започнаха от най-малката и стигнаха до избора на читателите за миналата година – романът „Под игото“

Маратонът на четенето тръгна от детската заемна на първия етаж, мина по стълбите на културната институция и приключи в заемната за възрастни.

Райко Райков

Райко Райков

Цитатите бяха както от детски приказки, така и от научно- популярна литература и класически романи.

Инициативата се провежда от 5 години, обясни пред Haskovo.info директорът на библиотеката Тонка Койчева. Според нея най-важно е човек да се замисли докато чете и да не спира да е любознателен.

Най-важното послание е заедно да правим добрите неща, а няма нищо по-добро от това да се спомогне за образованието на хората, каквато е и идеята на четенето, коментира Койчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button