Хасково

Марсиански град и рокли от отпадъци за Деня на Земята

ИзложбатаС модно ревю на еко облекла ученици от СОУ „Васил Левски“ в Хасково откриха седмицата на природо-математическите науки. Всички прояви в програмата са посветени на Деня на Земята – 22 април.

Възпитаниците на школото откриха и изложба с макети, проекти от естествени материи и алтернативни източници на енергия на тема „Да дадем живот на отпадъците“. Роботи от цигарени кутии, марсиански град от пластмасови бутилки, картини и колажи, изработени от кутии за бонбони бяха само част от творбите на децата, вдъхновени от тяхното въображение.

Сред по-впечатляващите изобретения бяха вятърната мелница и електроиграта „Нетрепереща ръка“, която е пример за това как механичната енергия се превръща в електрическа.

Роклите, които петокласничките показаха на модното ревю, бяха изработени от отпадъчни материали – тоалетна хартия, целофан и найлон.

В рамките на седмицата на природо-математическите науки в училището е организирана и среща на кандидат-студентите с представители на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, както и лекция по орнитология. Учениците ще посетят лабораторията на Регионалната екоинспекция и планетариума в Димитровград.

играта Нетрепваща ръка

играта Нетрепваща ръка

Ревюто

Ревюто

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button