Хасково

Нилският крокодил се грее на парно в зоопарка

Георги Щерев

Георги Щерев

Крокодилът и маймуните в хасковския зоопарк вече имат парно. 10 000 лева е вложило общинско предприятие „Екопрогрес“ за нововъведението. Така 12-те радиатора и котелът ще поддържат цяла зима 20-25 градуса температура, съобщи за Haskovo.info управителят на Зоологическата градина Георги Щерев. 

Той допълни, че след крокодилът и маймуните ще се погрижат и за носатите мечета. „Ако стане много студено, имаме готовност да инсталираме печка и при лъвовете„, допълни той.

 

И водата на крокодила се подгрява

И водата на крокодила се подгрява

Haskovo.info припомня, че местният зоопарк се сдоби с крокодил през септември. Влечугото бе дарено от частни лица и е на 18 години, което означава, че още е в младежка възраст, защото нилските крокодили живеят до 150 години.

Животното е с дължина 2 метра и се храни веднъж седмично с около половин килограм месо. „Все още си няма име, тъй като не сме намерили кръстници„, допълни днес Георги Щерев.

 

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button