Спорт

Здравко Сарафимов спортист на годината на Хасково за втори път

Здравко Сарафимов

Здравко Сарафимов

Състезателят по силов трибой на Спортен клуб „Бяла мечка“ Здравко Сарафимов стана за втори път спортист на годината на община Хасково. Наградата му бе връчена днес на церемония от заместник-кмета Венко Точевски. От община Хасково връчиха на отличените грамоти, купи и парични награди.

Здравко Сарафимов е с второ място на Европейско първенство и с четвърто място на Световно първенство. След него остана съотборникът му Кирил Михайлов, който е трикратен национален рекордьор, златен медалист на Национално първенство и сребърен медалист от Европейско първенство.

На трето място в категория мъже/жени остана тенисистката Диа Евтимова, чието най-добро постижение през годината бе 195-то място в Световната ранглиста. Тенисист №1 на България Григор Димитров, който е на 106-то място в Световната ранглиста, остана пети в класацията на община Хасково. Причината да остане толкова назад в класацията въпреки постиженията си е фактът, че за него са гласували само журналисти и не е бил номиниран от нито един спортен клуб или деятел.

Александър Калинов

Александър Калинов

При юношите и девойките спортист на годината стана Александър Калинов – състезател на боксов клуб „Хасково“ и национален състезател по бокс, бронзов медалист от Европейско първенство. На второ място са сестрите Стефани и Габриела Стоеви– състезателки по бадминтон, шампионки на Балканско и Държавно първенство. На трето място в класацията на община Хасково в тази категория остана състезателят на спортен клуб „Джудо“ – Хасково Християн Христозов.

Треньор на годината стана бащата на Григор Димитров – Димитър Господинов, който е треньор на националния отбор по тенис и изведе юношеския отбор на тенис клуб Хасково до златните медали на Държавното първенство. Те са и отбор на годината в категория юноши и девойки. За отбор на годината в категория мъже и жени бе отличен хандбален клуб „Хасково“ /жени/.

Спортист на годината 2010Пълно класиране:

I. Мъже/жени

1.Здравко Сарафимов -силов трибой
2.Кирил Михайлов-силов трибой
3.Диа Евтимова-тенис
4.Тенгиз Куца-хандбал
5.Григор Димитров- тенис
6.Радослав Марков-джудо
7.Георги Попов- ловна стрелба
8.Ангел Колев- хандбал  
9.Петър Стратиев- коло и ски ориентиране
10.Красимира Янкова-карате

II. Юноши/девойки

1.Александър Калинов- бокс
2.Стефани и Габриела Стоеви – бадминтон
3.Християн Христозов- джудо
4.Бистра Иванова- борба
5.Тодор Николов/ Минна Ангелова – аеробика
6.Силвия Вангелова-карате
7.Иванка Тонева –лека атлетика
8.Минна Ангелова- аеробика
9.Енгин Рашид- борба
10.Божидара Топузова- бадминтон
 
III. Отбор на годината

мъже/жени – хандбален клуб „Хасково“ – жени
Юноши/девойки – ТК“Хасково“- тенис – юноши

IV. Треньор на годината

Димитър Господинов – тенис

 

Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви
 

Християн Христозов

Християн Христозов
 

Хандбален клуб Хасково - жени

Хандбален клуб Хасково – жени
 

Тенис клуб Хасково

Тенис клуб Хасково – юноши

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button