Хасково

11-годишно дете болно, близките търсят помощ

МимиРодителите на 11-годишната Мими от Хасково имат само една мечта – да видят детето си здраво. Кошмарът за тях започва малко след раждането на момиченцето през февруари 2000-та година. Три години по-късно лекарите откриват, че Мими е болна и й поставят стряскащата диагноза „ювенилен хроничен артрит системна форма“.

Заболяването протича с чести рецидиви и детето става изцяло зависимо от лекарствата. В края на 2007 година се налага смяна на лечението. То допълнително подтиска имунитета на малката и детето прави поредица от гърчове. Трагедията на семейството не свършва дотук – Мими изпада в състояние на кома и оттогава е неадекватна, не говори и не общува с близките си. Установена е мозъчна атрофия и доказана епилепсия.

Три години след случилото се детето има известно подобрение, но водещото заболяване прогресира. Кампанията „Българската Коледа“ подава ръка на родителите като изцяло поема средствата за лечението с „Енбрел“, но за съжаление то не дава резултат. От март Мими трябва да започне да приема нов скъпоструващ препарат – „Ro-ectemra“, за който са нужни между 600-700 лв. месечно. Междувременно родителите продължават да се борят за детето си и отправят запитване за лечение чрез израелски координационен център. Скоро получават потвърждение от ILREFUA MEDICAL CENTER, че болница в Йерусалим е готова да предиагностицира неврологичното състояние на Мими.

За престоя, самолетните билети и разноските за храна на детето и родителите му обаче трябват около 10 хиляди евро. За да съберат непосилната за тях сума, близките са решили да организират великденски благотворителен концерт под надслов: „Хасково за Мими“. Ръководството на общината веднага е откликнало на молбата им и ще предостави безвъзмездно за проявата площадка „Спартак“. В предстоящия концерт ще се включат фолкзвездите Емилия, Гергана и Николай Славеев, ансамблите „Южняче“, „Хасково“ и „Китна Тракия“. За Мими ще пеят и танцуват и балет „Тангра“, танцова формация „Славяни“, вокална формация „Славяна“, мажоретния състав и ОДЗ №16.

Майката Зорница Иванова се надява благотворителният концерт да изпълни целта си и да успее да събере нужните средства за изследването на детето й в Израел. Тя остави телефона си в редакцията на Haskovo.info за всички хора, които искат да се свържат с нея, за да помогнат на Мими. 

Разкрита е и сметка за събиране на средства в подкрепа на семейството:
Централна Кооперативна Банка – клон Хасково : BG85CECB979040A7352801 – в лева, банков код 79073921.
Титуляр на сметката Зорница Георгиева Иванова –  GSM 0878/277307 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ico ot Varna
Ico ot Varna
26.03.2011 3:32 3:32

Ne gubete vreme a zapo4nete le4enie s kislorodna voda. Zainteresuvaite se, w internet ima informaciq za cqloto le4enie. Horata davat polojitelni rezultati ot le4enieto samo za 2 sedmici…

Back to top button