Хасково

Пак блокират тел. 150, 156 лъжливи повиквания за ден

Линейки, илюстрация156 лъжливи повиквания на телефон 150 са регистрирани на едната от линиите на Спешна помощ вчера само до 15 часа, алармира директорът на Центъра д-р Петя Радева. Всичките фалшиви обаждания са от един мобилен номер. Проблемът е, че след това линията остава заета в продължение на 30-40 секунди и на практика е недостъпна за истинските обаждания.

Центърът за спешна помощ разполага с две телефонни линии, отговарящи на номер 150. Това означава, че едната е от тях е била неизползваема за около 2 часа за хората, обясни д-р Радева.

От мобилните оператори обяснявали, че нямат право да спират тези телефони, от които са дошли фалшивите позвънявания, възможно било само за около час.

Проблемът не е нов. Haskovo.info припомня, че миналата година от Центъра за спешна помощ отново алармираха за него. Тогава в рамките на няколко дни бяха отчетени 260 лъжливи обаждания на спешния телефон 150.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kolega
kolega
15.06.2011 7:36 7:36

taka e v darjavata na pros………te niama red

Back to top button