Питбул наръфа улично куче, полицията не била зоо

Хасково

Кучешки бой

Кооперацията на ул. Строител №1

Бой на кучета е станал в Хасково пред очите на десетки минувачи. Случката се разиграла снощи на ул. “Строител”, сигнализираха Haskovo.info приятелки, които били седнали да вечерят в близкия рестораст.

“Изведнъж чухме силен вой, погледахме през терасата и видяхме как един питбул бе вкопчил малко черно бездомно рошаво куче”, разказаха Ина Георгиева и Лина Генева.

Момичетата забелязали, че питбулът бил без каишка и без намордник, имал белези от шевове по врата си. “Стопанката на питбула – жена около 50-те се притесни от ситуацията и определено не знаеше какво да прави“, обясниха двете приятелки. Притеснени, те позвънили в полицията.

Междувременно случаен минувач се намесил и кучешкия бой бил прекратен. Стопанката прибрала кучето си в къщи. Състрадателна хасковлийка пък взела малкото черно куче и тръгнала към кабинета на някой ветеринар. 

Дъждът измил кървавите следи от боя. Когато патрулката пристигнала освен свидетелите на боя нямало нищо друго. Полицаят попитал Ина Георгиева и Лина Генева защо не са снимали боя. Те обяснили, че толкова са били притеснили, че въобще не са се сетили да щракнат по една снимка с телефоните си. Момичетата все пак разказали къде живее стопанката на кучето, за да отидат и да проверят.

Кучешки бой

Ина Георгиева и Лина Генева

Униформеният бил категоричен, че няма какво да направи в тази ситуация, тъй като можело момичетата да имат зъб на тези хора и нарочно да ги пращат в дома на жената, за да я притесняват. Въпреки това момичетата настояли това да се случи, тъй като следващия път жертва на питбула можело да е някое дете.

Не можем да носим отговорност за мравките и бълхите в този град“, отсякъл полицаят, който се похвалил, че също има питбул и заявил, че на полицейската кола не пише зоополиция, а само полиция, разказаха двете хасковлийки.

Към кого да се обръщаме тогава в такава ситуация?“, попитали момичетата. Униформеният ги насочил към фондация “Четири лапи”, където да подадат жалба. Възмутени от пенебрежителното отношение на полицая и нежеланието му да разбере коя е жената, която е извела кучето без каишка и намордник и кой е собственикът на четириногото Ина Георгиева и Лина Генева решили да разпитат съседи. От тях разбрали, че собственикът на кучето имал близък роднина полицай. Според двете млади жени това е причината пристигналият униформен да не предприеме нищо.

От областната дирекция на МВР днес обясниха пред Haskovo.info, че по случая има заведена докладна и по случая ще бъде извършена проверка. В подобни случаи полицията само установява нарушението, а глобата се налага от общината, обясниха от МВР.

35 коментара

 • Не можем да носим отговорност за мравките и бълхите в този град”!!!!!!!!!!!!!!!!!A заплатите в джоба си ги носят?!?!? ……и срам нямат даже!!!По-добре устата да не си отварят тези! Само малоумни изрази излизат от там……..а за какво носят отговорност?????????

 • Аз съм собственика на кучето.Много ми е чудно защо се лъже толкова!?!?!? Най много се ядосах на лъжи от рода:кучето имало шевове и белези по врата.

 • А нещо да кажеш за това защо кучето е било без каишка и намордник??
  И вместо да се притесниш че другия път може да захапе някое дете ти се правиш на мъж!
  Ега ти наглия тип!

 • много ми е интересно къде е кучето което което е “спасила”,да не би да го е прибрала у дома,защо няма снимки на нахапаното куче или това е една измислица

 • като гледам къде са седнали “съвестните гражданки” ,да не би да са гледали някой филм с питие в ръката

 • май едно куче е по мило от едно дете на тази страна ,понеже струва повече на месец от едно дете

 • Според мен полицаите са си свършили работата,нищо не могат да направят при положение , че кучетата ги няма, а колкото , че кучето е било без каишка и намордник……….вината е на собственика на кучето, не на полицаите, “съвестните гражданки” да подадат жалба срещу собственика на кучето.А какво бил казал, този или онзи полицай, и аз мога да си ги насосвам както си искам,според мен двете госпожици си измислят.

 • моето мнение ,като читател н атази статия ….е че прекалено много се спекулира сас случката,ако разбирасе е имало хапане мейду кучета..а дори и да е имало то е било случаино,не ми се вярва жена на вазраст 50 години да насасква кучето си против друго куче..аз съшто имам доста животинки и като еди човек обичашт животните,не одубрявам насилието над животни..но темата тук е че.на двете свидетелки на случката май им се иска да са медийно известни а не да бадат полезни на обштеството …не ми харесва това че балгарина и в частност двете,свидетелки на случката имат не само права,а и задължения,които се изразяват не само да изискват…а и да допренесат за подобряване на тези не6та които не ни харесват като обштество,и искам да кажа друго полицаите не са виновни те нетрябва да изпалняват частни интереси а да защитават правата на гражданите,както повечето от тях изпалняват савестно и честно служебните си задалжения.много е лесно да критикуваме,което разбирасе не е лошо,но требва да знаем че тези хора облечени вав полицейски униформи не са ни слуги.а са хора които заштитават моето и вашето дете и ако не са те .всичко щте се преварне вав хаус..,да критикуваме..да ги убиждаме и да оставим всико да се преварне като в ,дивия запад,като вав англия..мога да кажа оште много нешта по темата ..но се радвам че споделих и това мнение…:)

 • алооо собственика на кучето!!!
  май не си чул какво стана миналата седмица заради един тъпанар като тебе а? ама ако ти държиш и превързваш разпрания крак на едно дете от също такова хкуче без намордник ще си промениш мнението!!! на баба ви тутурутката на всички разбиратели дето сте се събрали тука… съд и затвор за такива дето отглеждат забранени породи по цял свят!!!!!

 • Добрее, две кучета се сбили. И ние трябва да ангажираме с това полицаи, които навярно в същото това време имат куп други (и със сигурност по-важни) сигнали. Това не се ли случва всеки ден с бездомните кучета? На всяко ръмжене да звъним в полицията ли? Не ви ли се струва меко казано лекомислено да обвиняваме органите на реда за немарливостта на “кучкарите”? Освен това, щом е нямало следи от бой, нямало е кучета, имало е само две момичета, какво са можели да направят полицаите? Работя в сферата на журналистиката и знам как може да се преувеличи факт, така, че да изглежда сензационен и интересен и вярвам, че въпросните полицаи не са вдигнали рамене и не са казали “Съжаляваме, не сме зоополиция, оправяйте се сами!”.

 • Като чета коментарите се убеждавам за пореден път колко елементарни и прости хора има,ама какво да говорим те на една дума правят по три правописни грешки,хи хи хи хи.
  На Ина и Лина искам да им кажа Браво момичета,вие сте едни добри,съвестни и почтени гражданки.

 • МОЛЯ не им вЕрвайте!Моля не вярвайте на 100% на тези статии.За пореден път се убеждавам че в старанието си да сътворят сензации местните журналисти се впускат по течението и се разминават на 70% от действителноста.Ако наистина се мислите за такива”Журналисти”вземете че се срещнете с едната и другата страна по случая за да бъдете обективни а и наистина информацията да бъде достоверна

 • “didu”- никой не те кара да четеш новините в сайта…. За да влизаш тук явно тези “сензации” ти поддържат интереса

  А иначе за двете дами- за мен това е постъпка за адмирации, защото те имат активна гражданска позиция….

  Що се останся до г-жа “Петкова” в по-горен коментар- госпожо, слезте на земята. Спрете да гледате екшъни. Не им прегряват телефонните линии в полицията, както става в някои квартали на Ню Йорк…. Вместо да хапват дюнери по центъра, нека нашата полиция да свърши малко работа…. Била тя и безполезна…

 • Каква посредственост лъха от вечно “компетентните” коментатори с промити (гладки) мозъчета 😐 За каква медийна популярност или медийна звездомания иде реч, при положение, че на Ина (особено на нея) не й е нужна? Колко трябва да сте безработни, за да изливате non-stop (25 ч./двадесет и пет часа/, от възможните 24 ч. :D) своята жлъч, комплексарщина, негативизъм, които са породени от вашето нещастие – нещастието, че изобщо живеете… пардон, само съществувате!

 • Каква зоополиция, нарушена е общинска наредба да не се разхождат определени породи без намордник и каишка… Ето така родната полиция ни пази- като си измива ръцете с “Четири лапи”. Браво на момичетата, че са реагирали. Или искате утре пак да сте свидетели на подобно нещо ?????

 • Ако случайно някой има информация за черното кученце, моля Ви, кажете дали е живо и ще се оправи ли?

 • В община Варна отдавна са решили проблема с домашните кучета.Ако разхождаш куче без каишка и намордник санкцията е 500 лв.Затънали в “тънки сметки” и далавери нашите “ощинари”, начело с кмета нехаят по този проблем.Не е ясно защо, но сигурно “Общината” има по-висши приоритети от опазването здравето и живота на тези, с чиито пари си правят далаверите-тоест гражданите на Хасково.

 • 4itatel…. Запозната съм с нещата със сигурност по-добре от Вас и повярвайте ми, имат доста сигнали при все, че през дена на една патрулна кола се падат по средно 100 000 души. Аз, че гледам екшъни – гледам, но не живея в тях, напълно наясно съм с нещата и в случая се измества погледа от виновния кучкар (с роднини полицаи) към дежурните момчета, които е нямало какво да направят в случая без никакви следи на мястото. Съгласете се с мен, че е абсурдно да обвиняваме невинните и да оневиняваме виновните (а това правим в случая)

 • Никой ли не се чуди дали изнесената информация е вярна, защото повече прилича на приказка. Няма снимки подкрепящи “новината” няма независими мнения на очевидци. Има меко казано плоски твърдения-“дъжда измил кървавите следи от боя” бля бля. Случаен минувач се бил намесил и разтървал кучетата. Тоя знае ли как се разтървава питбул или има клин под ръка. И непознат човек да разтървава питбул?! Бе вие луди ли сте, та той самоубиец ли е, нали едно освирепяло куче ще му скочи на него!?
  Просто темата за питбулите стана интересна покрай ухапаното дете преди няколко дена.
  Тук не отразихте новината и сега наваксвате ама звучи досущ като приказка и евтина сензация. Давайте моля по-сериозно има и умни ваши читатели

 • Напълно съм съгласна с Николай, общи приказки, написани под формата на статия, но евтина

 • а бе на тази “милена”да не би някоя от въпросните дами да и е ШЕФ ,че така сладко се подмазва

 • Виждам, че някак сме се изкривили като общество. Четейки другите статии на страницата виждам, че не човешкият живот и съдба са важни, защото погледнете само заглавните страници, на който и да е вестник и ще ви стане ясно колко престъпления има срещу деца, например. Ние сме червиви като общество, дай ни да критикуваме и хулим работата, която вършат полицията и другите правораздаващи органи. Тук има повече мнения и коментари, отколкото за престъпление от какъвто и да е друг характер., което според мен е популистко. Щом свидетелките са толкова загрижени за кучето (което само по себе си е живо същество и има право да живее) защо не са го взели и не са направили нищо по въпроса? Сега ще се питаме някой дали знае нещо за кученцето. Тук няма гражданска позиция, има статисти без работа. Най-добри сме в прехвърлянето на отговорността върху друг. Свидетелите са длъжни да помогнат физически, в случай, че техният собствен живот не е застрашен. Обаче е по-лесно да си стоим на масата, да наберем един телефон (166) и да гледаме сеир, после ако ни обявят за герои – най-добре. Българите чакаме ако може някой друг да ни свърши работата, а ние кусури да търсим и да казваме кое как, да обвиняваме. Уважаеми свидетелки, аз бих обвинил вас защото като човек, който привидно иска да помогне, не сте направили нищо, освен да хулите и да пишете коментари, който не са обективни. Никога не бих се загледал дори в такава тема, правя си труда да коментирам, само защото съм силни възмутен от хора като въпросните свидетелки – бездействащи и обвиняващи в същото време.

 • Проблема с опасните породи, които се разхождат от стопаните им без намордници, а често и без каишка си остава, независимо кой как възприема случилото се. Не е толкова сложно да бъдат глобявани, те не се крият. За неправилно паркиране никой не ти прощава, явно няма воля да се направи нещо и за това. Пред очите ми домашно куче щеше да разкъса кучето ми. И това стана на Ямача по време, когато е пълно с разхождащи се, с играещи деца. НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ НЕЩАТА!
  Преди няколко дена същото се случи на дете. Искате ли да сте на негово място или на мястото на майка му?
  Май по- лесно е да кажете- те такова нещо няма, фантазират си хората, баламосват ни ….

 • Незнам коя е тази Милена,но аз съм Милена и да Ина ми е шеф,но аз дори не съм присъствала на мястото ,така,че коментарите по мой адрес са излишни.И дано има повече шефове като нея за да се оправи малко БГ.(ОТГОВОРНИ)

 • Аз съм Милена и този коментар от ”ахххххх”е писан до мен.Мога да ти отговоря,че не работя за тези двете момичета,даже не ги познавам и незнам къде работят.Просто ме кефят за разлиkа от лигльовците който изливат помията си в тъпите си коментари.

 • Благодаря, ти Милена за подкрепата,но явно Господина имаше предвид мен.И ако искаш нещо да кажеш го кажи!!!В крайна сметка тук става въпрос за едно куче което можеше да захапе недай боже моето дете а не кой на кого е шев и еди какво си Господине,но явно сте доста комплексиран ,че си бълвате злобата тук!!!!!!

 • mnogo prosti par4eta …. vse pak tva e edno ku4e,a i kvo sega da vikame policiq ako ni e strah ot koktka pred vhoda li … policiata ne e za tezi nujdi … no tova e to prosta darjava prost narod …. nema opraviq!!!

 • ako vi e strah ot kotki,ku4eta ili drugi jivotinki,.i ako vidite zbiwane mejdu jiwotinki…dori i vrap4eta da sa. ne se kole*aite a zvanete ako ne na policiqta to pone na grajdanska za6tita ili nai malkoto da signalizirate armiqta

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.