Хасково

Турско-българската търговско-индустриална камара с офис в Хасково

ОткриванетоОфис на Турско-българската търговско-индустриална камара бе открит в Хасково днес. „Целта ни е да популяризираме отношенията между двете страни и да привлечем интереса на турските инвеститори към региона“, каза днес изпълнителният директор на камарата Тимур Халилов.

Офисът в Хасково е четвъртият в страната след тези в Кърджали, Стара Загора и Бургас. 

Турско-българската търговско-индустриална камара е доброволна, независима, неправителствена бизнес организация, създадена през 2004 година. Към този момент в нея членуват около 100 фирми.

ОткриванетоТурция гледа на България като на един сериозен партньор.

Отношенията между двете страни ще продължат да се развиват особено след въведеното миналия месец визово облекчение за турски граждани“, подчерта председателят на камарата у нас Зеки Байрам.

Той уточни, че за по-малко от два месеца вече 150 000 турски граждани са посетили България.

ОткриванетоЗа сравнение той посочи цифрите от миналата година, според които 816 хиляди българи са посетили южната ни съседка, а само 450 хиляди турци са дошли в България. Байрам прогнозира, че тази година броя на турците, посетили страната ни достигне 1 милион. 

На откриването на хасковския офис на Турско-българската търговско-индустриална камара присъства и кметът Георги Иванов. Той приветства инициативата за създаване на местна структура и пожела в най-скоро време да бъде прерязана лентата на първия българо-турски съвместен инвестиционен проект в Хасково.

Откриването Откриването

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Келипиржия
Келипиржия
18.04.2012 17:21 17:21

Вай,вай вай и циганина Узунжовски сред мазните пачанги.Келипир ша има,келипиир…

ivan
ivan
19.04.2012 22:56 22:56

zavijdateli be hora na takivi biznesmeni

Back to top button