Хасково

Хлябът поскъпна, според производителите – недостатъчно

ХлябХлябът в Хасково поскъпна с 10 стотинки. Масовият – нарязан „Карина“ и типов вече се продават по 80 стотинки. Ненарязаният е по 75 стотинки.

Шефът на Хлебозавод – Хасково, който е основният производител и определя цените, отказа коментар за причините за поскъпването. От Съюза на хлебопроизводителите заявиха пред Haskovo.info, че мярката е закъсняла, а новата цена също е ниска и не отговаря на повишаването на цените на основните суровини и материали през последните 6 месеца.

Доста от колегите вече не работят. Особено в последните един-два месеца масово се затварят предприятия, каза председателят на съюза Янчо Вутов. Според него прогнозата пред хлебопроизводителите е лоша.

ХлябЦената на най-масовия хляб трябва да бъде поне 90 стотинки, за да има смисъл, допълни Вутов и даде пример с други региони, където хлябът е над 1 лев.

След последното намаление в края на миналата година в Хасково хлябът е бил най-евтин в цялата страна.

Все пак ниските цени няма да успеят съвсем да унищожат малките производители и да доведат до цялостен монопол, защото малките предприятия са по-гъвкави, завърши Вутов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tt
tt
18.04.2012 17:16 17:16

То и заплатата трябва да е най-малко 1500лв., ама никой не взема отношение по този въпрос.

abc
abc
19.04.2012 12:16 12:16

Когато преди време се говореше за поскъпване на хляба,хасковските производители запазиха цената за сметка на грамажа,свалиха 50 грама.А сега хем поскъпна,хем грамажа продължава да е същият-650 грама.КАкво искат тия още?!ДА не говорим за изкуствените набухватели и други глупости наблъскани в тестото!

Back to top button