Хасково

Пегасите на Южна пролет заминаха за София и Пловдив

Южна пролет

Радослав Чичев

40-тите литературни дни Южна пролет завършиха. Тази вечер на тържествена церемония в театъра председателят на журито на конкурса за дебютна литература проф. Боян Биолчев обяви новите лауреати, а кметът Георги Иванов им връчи статуетките „Пегас“.

Голямата награда за поезия взе радиоводещият в БНР Радослав Чичев със стихосбирката си „От прашинката на деня“. Сценограф по образование, Димитър Шопов получи отличието за проза с книгата си „GAVAZOV: Художникът на една история“. 

На Тодор Карагяуров, сценарист в „Шоуто на Слави“, бе присъдена наградата за киносценария за пълнометражен филм „Зелени очи“, негова дипломна работа в НАТФИЗ. КДК връчи приза за автор от Хасково на Кристина Овчарова за детската и книга „Фокси“, а Тракийското дружество – на Лора Динкова за стихосбирката й „Отключено безвремие“.

Южна пролет

Димитър Шопов

Награди, осигурени от спонсори, зарадваха поетесите Снежана Живкова и Петя Кукудева, и белетристите Филип Лхамсурен и Владимир Сунгарски.

Председателят на Общинския съвет Иван Иванов връчи наградата „Александър Паскалев“ за цялостен принос в областта на литературата и изкуството на поета Петър Василев. На сегашното ято на „Южна пролет“ пожелавам вдъхновени творчески пориви, каза майсторът на стиха. В почетната книга на носителите на наградата „Александър Паскалев“ той написа: На литературно Хасково – успех от вчера, нине и до век!

40-те литературни дни „Южна пролет“ са неоспоримо доказателство за приемственост, традиция, която ние ще продължим и в бъдеще, каза на финала на празника кметът Георги Иванов.

Южна пролет

Тодор Карагяуров

Южна пролет

Петър Василев

Южна пролет

Кристина Овчарова

Южна пролет

Публиката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button