Хасково

Награди за хасковски ученици от състезания по предприемачество

Ивайло Думанов от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково е сред четиримата златни медалисти в Националното състезание по предприемачество, което се проведе в Свищов.

24-ма ученици от 22 професионални гимназии по икономика от цялата страна представиха своите проекти на тема „Традиционни български продукти – наследство и иновации“. Ръководител на Ивайло Думанов е Славейка Запрянова.

Организатори на състезанието са МОН и Регионалното управление на образованието във Велико Търново, със съдействието на катедра „Предприемачество“ на УНСС.

ФСГФилип Зобуян, Борислав Джамбазов и Кеворк Зобуян представиха достойно хасковската гимназия на ХХVІI Международен панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив и заслужиха грамота. Техен преподавател е Добринка Димитрова.

Участваха 124 учебни предприятия от България, Белгия, Босна и Херцеговина, Косово, Румъния, Словения, Сърбия, Черна гора. У нас мрежата на българските учебни предприятия обединява над 330 ученически и студентски фирми. Всяка година нови 5 000 ученици и студенти преминават обучение в учебно предприятие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button