Хасково

ВиК погва длъжниците си, 21 остават без вода

ВиК, архив21 некоректни платци ще останат без вода заради стари задължения, съобщиха от ВиК Хасково. Наказателната акция спрямо длъжниците започва от утре, когато от дружеството ще прекъснат водоподаването към тях.

Голяма част от потребителите имат неплатени сметки от над 1000 лева. Рекорда държи Стефка Симеонова с дълг от близо 2 400 лева, следвана от Сергей Караджов и Николай Мазелов, които са натрупали съответно по 2 325 и 1 935 лева.

Към нередовните платци са направени неколкократни покани за доброволно плащане в 30- дневен срок, но без резултат. Последната е изпратена на 9 октомври. Потребителите са имали възможност в рамките на 15 дни да се явят в управлението на ВиК и да сключат споразумение за разсрочено плащане.

Едновременно с това от дружеството ще предприемат акция за прекъсване на незаконни връзки. От там напомнят, че с промяна в законодателството от тази година водоподаването може да бъде спряно от оператора напълно или частично без предварително уведомяване на потребителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Потърпевш от монополиста ВиК Х
Потърпевш от монополиста ВиК Х
22.10.2012 20:16 20:16

А как стоят нещата когато имаш имот плащаш си сметките най редовно,до последният момент и изведнъж става авария някъде,ВиК копае да оправи аварията,отрязва водоподаването към твоя имот по погрешка и тяхна вина и до сега от поне две години няма вода.Започва ходене по мъките,веднъж дойдоха мислиха се мислиха се,копнаха ,заровиха копнатото и си тръгнаха,с обещанието че ще текне вода но не би.Все още няма вода.Може би съдът трябва в крайна сметка да реши?

Анонимен
Анонимен
22.10.2012 20:52 20:52

А как тои въпроса със подаването на питейна вода неотговаряща на никаквио стандарти?
А как стои въпроса със честите аварии оставящи тръбопроводите със въздух и после всичкия този въздух се отчита от нашите водомери?

Анонимен
Анонимен
22.10.2012 20:54 20:54

Ниско наляганя, чести аварии и много въздух отчетен от водомерите.

Ще се съдим май!?
Щом като те ни плашат със „шамари“, ние ще ги плашим със „юмруци“!!!

Back to top button