Хасково

Хасковски автомат за кафе се свърза с НАП, срокът изтича

Първият автомат с касов апарат в ХасковоПървият автомат за кафе с фискално устройство в Хасково вече е факт. Макар срокът за поставяне на такива на всички апарати, работещи с монети, да изтича, хасковските търговци не бързат да се свържат с данъчните.

Фискално устройство за вграждане в апарати за самообслужване беше поставено преди дни на автомат за топли напитки в Хасково от „Реал сервиз 6“, похвалиха се от фирмата. Цената на подобно устройство е около 240 лева като към нея трябва да се добави монтаж и фискализация.

Срокът за оборудване на всички машини на самообслужване с фискални устройства изтича на 31 октомври, припомнят от НАП. Едва около 400 автомата в цялата страна към момента са изпълнили изискванията. На фискализация подлежат всички вендинг-апарати – кафе автомати, автомати за безалкохолни и пакетирани храни, както и детските автомати и устройствата за паркинг.

От Агенцията по приходите напомнят, че от 1 ноември собствениците, които не са изпълнили изискванията, подлежат на санкции. Глобата е до 10 000 лева.

 Първият автомат с касов апарат в Хасково  Първият автомат с касов апарат в Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.10.2012 20:22 20:22

Значи устройствата на паркингите трябва да са с фискална памет и да издават касов бон.Питам тогава СИНЯТА ЗОНА на кмета с какво ще е?Значи от ноември м-ц пак ще се заяждаме с инкасаторите ааъъ.Стига вече Узунжовски номера…

...
...
22.10.2012 22:28 22:28

Билетите, които се дават след заплащане на таксата за синя зона се поръчват в определен брой и се закупуват от МФ, поради тази причина не е необходимо да има фискално устройство. Същото е с автобусните билети или е билет или касов бон.

Back to top button