Хасково

Пуснаха кърпа за ръце с Монумента, общината проверява случая

Image Кърпа за ръце с Монумента на Света Богородица привлича клиенти в центъра на Хасково. Хавлиеното изделие от скоро виси на витрината на местен магазин, а от долу е щамповано туристическото лого на България.

Цената на кърпите е 3,50 лева. Идеята хрумнала на собственика на търговския обект, който е и производител на изделията – Кирчо Димитров. Предлагаме кърпата от няколко седмици, имаме такава щампа, обясни пред „Haskovo.info“ той. Интерес към стоките обаче липсвал, особено от страна на хасковлии. Купуват я хора от други градове, предимно туристи, добави Димитров.

Image Подобно нещо е недопустимо. Никой не е искал разрешението ни за използването на символа, категоричен бе директорът на Туристическия информационен център в Хасково Красимир Пилев. Той бе възмутен, че местни търговци са решили да използват лика на Богородица за реклама върху кърпа за ръце. Потресен съм, това е пълна простотия, коментира Пилев.

Правата върху Статуята държи община Хасково. Тя е патентована, а свидетелството е издадено от патентното ведомство на 8.12.2004 година. Документът удостоверява, че единствен притежател на дизайна е общината.

Веднага след като в кметството научиха за случая заместник-кметът Златимир Желев назначи проверка, а на собственика на магазина ще бъде съставен протокол. Това не е първият път, в който търговци злоупотребяват с Девата. Преди време в друг магазин в града се продавали сувенири, също без знанието на общината.

Image Красимир Пилев обясни, че продажбата на рекламните изделия е регламентирано в специална наредба. При закупуването на 10 и повече сувенири Туристическият център прави отстъпка от 30 %. Много хора се възползват от това и ги препродават, обясни той.

В момента в Туристическия център се предлагат много и различни сувенири с Монумента. Най-търсени са магнитите. На голям интерес се радва и пъзела, който струва 12 лева и тениските на цена от 20 лева.

 

 Image Image 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
shenol
shenol
13.11.2012 16:10 16:10

Следващата стъпка е да се забрани да се снима статуята и ако някой иска да се снима да си плати за това „удоволствие“ примерно 5 лева.

Анонимен
Анонимен
13.11.2012 17:18 17:18

Абсолютно съгласен – снимка на статуята – 5 лева, ако и човек се снима пред статуята – 10, а за групи отстъпка :)

Анонимен
Анонимен
13.11.2012 20:43 20:43

внимaвaйте кaкво си пожелaвaте

хасково
хасково
14.11.2012 11:23 11:23

Пилев, да вземеш да се избръснеш, или си тръгнал по дирите на кметя:):):)

Шмендю Капелев
Шмендю Капелев
15.11.2012 6:36 6:36

Не знам дали да се бръсне.Те в Кукувиче гнездо няма за какво да се бръснат..

Maria
Maria
15.11.2012 10:03 10:03

що за глупост?!
Кой християнин ще може да си бърше „задника“ с монумента на Богородица,построен с даренията на местните жители? Или може би ще се излегне на плажа по прашки?Не бих си избърсала дори ръцете с такава кърпа!!!

Back to top button