Хасково

Предлагат пилешкото с вода на отделна витрина

Image62 проверки в търговски вериги и магазини за спазване на ограничението за наличие на вода в пилешките продукти са извършили от Областната агенция за безопасност на храните в Хасковска област.

Засиленият контрол започна в средата на миналата седмица, но нарушения и по-фрапиращи случаи няма, съобщи за Haskovo.info директорът д-р Христо Вълчанов.

Реално проверките продължиха само два дни, защото срокът за реализация на вече произведените и налични в търговските обекти пилешки продукти, бе удължен с един месец. Това е и причината към момента да няма санкционирани.

До 20 февруари доставените количества могат да се предлагат в магазинната мрежа на отделна витрина. Става въпрос за продукти, които са безопасни, годни за консумация, но не отговарят на изискванията на влязлата в сила Наредба 32, уточниха от Агенцията.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button