Хасково

Търговци чакат цветята на нови цени, скачат за 8-ми март

Цветята поскъпватЦветята в Хасково вече поскъпнаха, въпреки че 8-ми март все още е далеч, сигнализираха читатели на Haskovo.info. Търговци увериха, че към момента все още продават на същите цени, но увеличение на цената действително ще има.

Дистрибуторите вече са предупредили продавачите, че цветята са с вдигнати цени на едро и новите доставки ще бъдат по-скъпи. Засега задържаме цените, защото не сме правили зареждания, споделиха търговците на Зеленчуковия пазар. Най-осезаемо било поскъпването на розите, които са внос от Холандия и Еквадор. Няма да ги зареждаме или ще се ориентираме към други цветя, коментира Веселина Ангелова, която продава цветя от 20 години.

В момента розата е 3 лева, а чаканото увеличение на едро е поне с 50-60 стотинки отгоре. На дребно пък цената ще скочи още, а прогнозата на търговците е, че за 8-ми март ще достигне 5 лева. Хризантемите също ще бъдат с лев по-скъпи.

Реално увеличението ще стане факт след ден-два, когато търговците ще направят новите зареждания, обясни Веселина Ангелова. Така или иначе обаче и тази година ще бъде спазена традицията за драстично поскъпване на цветята за 8 март.

Цветята поскъпват  Цветята поскъпват 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button