Хасково

Всички водоеми са далече от критичните нива, дъждът също е малко

Язовир Ивайловград, архивПрогнозата за обилни валежи в Хасковска област не се сбъдна, поне до обяд. През целия ден има превалявания, но количеството им е малко. Сутринта от метеорологичната станция са измерили средно около 2 литра на квадратен метър за цялата област.

Всички водни обекти са под контрол и имат достатъчно свободно количество, за да поемат евентуални високи води, съобщи за Haskovo.info заместник-областният управител Николай Нанев.

В язовир „Ивайловград“ има повече от 1 метър до критичното ниво. И трите турбини на ВЕЦ-а работят на пълна мощност и при влизащи около 160 кубични метра вода в секунда в язовира, от него изтичат по 280 кубика. Същото е положението и при язовир „Студен кладенец“.

Река Марица при Свиленград е на ниво 120 сантиметра, което е 4 пъти под критичното, допълни Нанев. Тунджа на територията на Хасковска област също е с ниво 3 пъти под критичното.

Има предупреждение за опасни валежи и повишаване на нивата на реките и язовирите, затова сме предупредили и общините да следят ситуацията, за сме тогови за реакция, обобщи заместник-областният управител на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button