Хасково

„Шарени яйца“ на Рона събра 600 лева за балета

Балет Рона28 танца показа във вторник по време на великденския си концерт „Шарени яйца“ балетна формация „Рона“. Зрителите имаха възможност да видят най- новите хореографии, класирани за финалите на Денс старс мастерс в Хърватска.

Концертът събра над 300 души в залата на ОНЧ „Заря“, като събраните средства от продажбата на билети – около 600 лева ще се използват за пътуванията и участията на Формацията на фестивали в страната и чужбина.

Най- голямата атракция на концерта очаквано бяха най- малките участници на възраст между 3 и 6 годинки, които с откроиха със своя чар, ентусиазъм и артистичност, коментира хореографът на балета Милена Налбантова. С дебют на сцената бяха 15 деца, измежду които и най- малкият Радослав Божилов на 3 години, който се включи в 4 танцови изпълнения. Рая Жекманова и Дилян Николов пък бяха от най- малките солисти с танците си „Малката калинка“ и „Пиратски капитани“.

Балет РонаСред най- добрите изпълнители изпъкнаха Ивет Иванова, Виктория Ламбрева, Анета Манолова и Наталия Карабойдева. Танцът „Чисти души“, посветен на основателя на формацията – Росица Налбантова, впечатли и трогна най-силно зрителите в залата.
Инициативата за концерта бе изцяло на танцьорите на формацията, които се раздадоха и танцуваха с огромен хъс и ентусиазъм за своите ръководители и публика, каза още Налбантова

Сред натовареният график от състезания през годината, този концерт донесе изключително много положителни емоции и даде възможност на всички деца, независимо от нивото си на подготовка да се изявят, каза още хореографът на „Рона“. Следващото предизвикателство пред нейните възпитаници е състезанието в Пореч, Хърватска през месец май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button