Хасково

Петокласници от „Климент“ пак си поръчаха будителите в библиотеката

БиблиотекаПетокласници от ОУ „Св. Климент Охридски“ имаха днес презентация за хасковските будители в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Урокът се води от главния библиотекар Анна Щилянова. Тя запозна учениците с живота и творчеството на Александър Паскалев, Асен Златаров, Нестор Марков, Тодор Запрянов, Петър Берковски.

Същата презентация бе представена на шестокласници от хасковското школо в навечерието на Деня на народните будители.

С година по-малките им съученици, които карат СИП по история, също пожелали да я видят и за това от библиотеката им я представиха и сега. Децата бяха водени от техния преподавател по история Георги Илиев. Той заяви, че учениците ще възприемат по-лесно възрожденците в родната история като познават местните будители.

От детския отдел на библиотеката съобщиха, че всеки вторник през месец декември ще са домакини на Коледна работилница за играчки за малчугани от детските градини.

Библиотеката организира и обучение на хора със слухови увреждания което ще се проведе от 11 до 15 ноември от 9 часа.

 Библиотека  Библиотека

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button