Хасково

Нели от „Смирненски“ с първа книга, мечтае за Париж

КнигаНели Делева, която вече завърши 4 клас в хасковското ОУ „Христо Смирненски“, вече написа първата си книга.

Тя е със заглавие „Света на мравките“ и представлява екоприказка. Две момичета Мая и София влизат в света на мравките и разбират, че те живеят по-екологично от хората. Следват редица приключения.

КнигаИзводът е, че колкото и малко да е едно същество, това не означава, че не е умно и важно. Мравките са толкова малки и нищожни, но умни и изобретателни. Не бива да унищожаваме тяхната малка мравешка околна среда. Всички хора можем да се възползваме от техните идеи. Това е важно, колкото и важно е опазването на природата. Нека да строим по-малко фабрики, повече пречиствателни станции. Да не замърсяваме водите. И за тях има пречиствателни станции. Нека да направим града си екологичен и чист, завършва приказката на Нели.

Творбата й е от 20 страници, а за написването им е била необходима една седмица. Илюстрациите също са дело на Нели и са й отнели доста повече време.

Малката писателка членува в екоклуб „Земляните“ и там в съавторство със съученичката си Ясмин Боянова имат книжка със заглавие „Еколенд“.

Творчеството на Нели определено радва нейната класна Таня Славеева, а петокласничката от есента вече пише новата си голяма книга.

Желанието на момичето е да издаде 60 бройки от „Света на мравките“, за които ще са й необходими около 300 лв. След това тя възнамерява да ги продаде благотворително за някое болно дете. Мечтата на Нели е ако й останат средства да посети Париж. Талантливата хасковлийка е безрезервно подкрепяна от своята майка Николина Делева.

Haskovo.info припомня, че за 1 юни Нели Делева организира благотворителен базар, в който продаде 40 свои картички, а средствата бяха за лечението на болно дете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Невена Христова
Невена Христова
14.06.2015 17:32 17:32

Написала – другия път! Написано е от възрастни, но предадено с детски думи! Дете в 4. клас не може да осъзнае тези неща! И не е негова работа! И как от 300 лева ще даде дарение на болно дете и ще й останат за Париж??? Какви са тия глупости!?

Анонимен
Анонимен
25.08.2016 9:23 9:23
Отговор до  Невена Христова

Нелина я написа аз съм от нейния клас така че +Невена Христова не а обиждайте

хахо
хахо
14.06.2015 22:08 22:08

Още първия коментар и негативен, е те това сме българите !
ЕЙ, Невена, това дете може да е по-умно и от теб ! Как разбра, че друг го е писал ???
Къде мога да намеря тази книжка, за да си я купя ?

:)
:)
15.06.2015 9:49 9:49

Първо :Браво на детето ! Не я познавам , но много ме зарадва .
Второ : – “ за които ще са й необходими около 300 лв.““ – т.е.да издаде 60 бр.книги.
„След това тя възнамерява да ги продаде благотворително за някое болно дете.“ не с тези 300 лв.,които са нужни за издаването на книжките.
И накрая „Мечтата на Нели е ако й останат средства да посети Париж.“
Чети бе , Невенке . Чети и мисли над това ,което е написано . После размисли над прочетеното и чак , когато си готова с многото мислене , ако ти останат сили , коментирай .
Продължавай така дете ! Успехи .

Р.Делев
Р.Делев
15.06.2015 10:20 10:20

Драга, мога само да Ви кажа, че дъщеря ми на 8 години прочете „Без дом“ на Х.Мало, „Чичо Томовата колиба“ на Х.Б.Стоу и „Дребосъчето“ на Алфонс Доде. Казвам Ви умишлено авторите, защото за книгите едва ли сте чувала, съдейки по поста Ви. Да, разказа го написа абсолютно сама.Не само, че е умна, но и има страхотно въображение за разлика от Вас.

Djeims priqtel na Neli
Djeims priqtel na Neli
15.06.2015 14:20 14:20

.

Vasilena
Vasilena
15.06.2015 14:45 14:45

Gorkata mi tq nqmala vuobrajenie kato malka no da znaesh che neli ne samo pishe knigi,risuva dobre i taka natatuk te q moqta BFF(Nai-dobra priqtelka).Tq ima vreme za uchene,pisane,uchilishte i daje da se zanimava s Teatralna shkola.Haide ela edin den na predstavlenie i shte vidish.

Нели Делева
Нели Делева
15.06.2015 14:55 14:55

Искам да Ви благодаря за вашето изказване. Щом мислите, че някой друг го е написал вместо мен, значи твърдите, че съм се справила много добре.
А за благотворителността, трябва да Ви кажа, че не за първи път правя благотворителни кампании. А тези 300 лева ми са необходими, за да издам 60 бр. книги. А аз не ги искам от никой тези пари, аз си ги събирам, за да мога да издам книгите.
А за хубавите коментари, – БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО на всички Вас. Това, че вярвате в в мен, ми дава още сили да продължа напред.

Ива
Ива
25.08.2016 13:44 13:44

Браво, слънчице! Умница- хубавица!

Back to top button