Хасково

Хасково последен по почтеност, препоръчват омбудсман

Община Хасково е на последно място по почтеност от всички областни центрове в България, съобщи по време на дискусия в зала „Хасково“ водещият експерт в Асоциация „Прозрачност без граници“ Катя Христова.

Изслеването е за миналата година и както Haskovo.info писа индексът за Хасково е 2.75, а на първите две места в класацията са София и Бургас – по 3.59.

Работата на общинския съвет в Хасково е оценена с индекс 3.44, кмет – 3.04, общинска администрация – 3.48, политически партии – 1.75, съдилища – 3.38, полиция – 1.89, бизнес – 2, медии – 2.69, гражданско общество – 2.76.

В дискусията присъстваха малко представители от местната администрация, като основната препоръка на асоциацията е да се избере местен омбудсман, който приоритетно да работи с жалбите на хората. Омбудсмани има в Бургас и Стара Загора, която е на трето място в класацията.

Изборът на омбудсман е задача на общинския съвет, като Христова препоръча това да е подходящ човек, обезпечен с ресурси.

Хасково може да се поучи от добрите практики в Бургас, където например има въведена електронна входяща поща за всякакви молби, сигнали и жалби, които могат да се проследят.

Следващото изследване ще излезе в края на 2016 г.

Дискусия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
УЧЕНИК
УЧЕНИК
18.07.2016 14:54 14:54

„Карлово е градът, който е символ на българския дух…..Няма нищо по-естествено за карловци рождената дата на Апостола да бъде и наш празник. Бъдете здрави! Бог да пази България!, Бог да пази Карлово!”, с тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави жителите и гостите на Карлово и откри празника на града. Тържеството започна на площад „20-ти юли” с химна на България и издигане на националното знаме и знамето на община Карлово. На площада се състоя официалното посрещане на всички участници от Националния туристически поход „По стъпките на Левски”. Ръководителите на шестте лъча рапортуваха на кмета за успешно преминаване на прехода, а той им връчи грамоти. „Карлово е градът, който е символ на българския дух…..Няма нищо по-естествено за карловци рождената дата на Апостола да бъде и наш празник. Бъдете здрави! Бог да пази България!, Бог да пази Карлово!”, с тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави жителите и гостите на Карлово и откри празника на града. Тържеството започна на площад „20-ти юли” с химна на България и издигане на националното знаме и знамето на община Карлово. На площада се състоя официалното посрещане на всички участници от Националния туристически поход „По стъпките на Левски”. Ръководителите на шестте лъча рапортуваха на кмета за успешно преминаване на прехода, а той им връчи грамоти. В празникът се включиха: Георги Пилев – заместник-областен управител на Пловдив, заместник-кметовете на община Карлово Антон Минев, Данка Люртова и Стойо Карагенски, Стефан Стефанов – секретар на общината, проф. Иван Стоянов – председател на фондация „Васил Левски” и носител на Наградата на Карлово за 2016 г., проф. Иван Гаврилов – дарител, носител на Наградата на Карлово за 2015 г., общински съветници, кметове на населени места, много граждани и гости на града.“
ГОСПОДА, УПРАВЛЯВАЩИ ГР. ХАСКОВО, УЧЕТЕ СЕ НА ПАТРИОТИЗЪМ ОТ КАРЛОВЦИ!!!
ПОЗОР Е ДНЕС, ДА НЯМА ОФИЦИАЛНО ЧЕСТВАНЕ НА АПОСТОЛА! СРАМ!

Ани
Ани
18.07.2016 15:37 15:37

Това изследване е за миналата година- те.е отнася се за старото общинско управление. За предишното управление и без специално проучване си знаехме, че е такова- непочтено и корумпирано. В препоръката за омбудсман няма нищо лошо, стига хасковският наистина да бъде независим, почтен и смел човек.

пройчо
пройчо
18.07.2016 17:40 17:40

тия са усвоили едни пари по едни проекти и сега бълват празни приказки, кой ли пък ги слуша, то се вижда и от снимката – 4 човека по задължение от общината – гледат замислено и ухилено сякаш разбират нещо

Фъш
Фъш
18.07.2016 18:29 18:29

Тия обиколиха всичко с техните тъпотии. Какво е индекс на почтеност. Нищо. Измислен термин от Америка за България с който изнудват институции и фирми. Айде да си го мерят в София а не да ми казват на мене колко съм почтен или не. Продажници.

омби
омби
19.07.2016 8:33 8:33

Ми тоя омбудсман нали и той ще е на някои човек бе! Кви глупости дрънкате, ква прозрачност. В тоя град ако не си нахален, прост селянин няма да просперираш и да се издигнеш! Всичко е въпрос на рушвети! Може да си тъп като галош, ама като си нагъл и познаваш тоя или оня – минимум си станал директор на училище! Да…………

Гошо
Гошо
19.07.2016 11:34 11:34

Почтеност само за редовите граждани, а за такива като Наска Ангелова, дето може само да е началник в ОУО прозрачност няма. Неще да се пенсионира тази жена бе. На всички им писна от нея, ма тя не помръдва. Няма правда ей. Управи го това общежитие отвсякъде. Текат парички, връзки и игрички.

cccccccccc
cccccccccc
20.07.2016 21:42 21:42

Ами оная Бясната дето е далече от пенсия – от нея никакво отърване няма! Докато не реши да се амбицира да си пробва късмете и великите умения в друга сфера – ще се тегли и това е. Смотана държава!

Иван
Иван
17.08.2016 12:03 12:03

Във всички градове са помислили за пенсионерите и във всеки квартал има пенсионерски клубове. Всеки клуб е с уредник, който се грижи да е добре на пенсионера-и карти да поиграе, и шах, кафенце да пийне… Само в Хасково няма! Пенсионерите изглежда са съвсем ненужни може би и в тежест на управата. Никой не се грижи за хората, допринесли за доброто на града и страната, за хората, внасяли пенс. осигуровки за по-добри старини!

няма такава държава
няма такава държава
24.09.2016 17:57 17:57

лелее с какви глупости се занимават накой хора че и заплата получават за това…..е наистина няма такава държава…….

Back to top button