Специалисти: 70% от мрежата на кабеларките в Хасково е незаконна

Хасково
Кабели

Около 70% от въздушната мрежа на кабеларките в Хасково е незаконна, коментираха участници във втория национален семинар – конференция “Добрата практика в проектирането по част Електрическа” в областна администрация.

Незаконната мрежа на доставчиците на интернет и телевизия съществува от години, като опитите на ДНСК и общината да я отстранят бяха неуспешни. След всяка една акция, кабеларките си възстановяваха кабелите по стълбовете и сградите.

Специалистите коментираха, че в областния град има и законна мрежа, а някои оператори правят опити за узаконяване на своята.

Кабели

Отделно, забраната за въздушните кабели, не била в сила за цяло Хасково, защото по закон кабелите били допустими в кварталите с ниско застрояване – “Република”, “Болярово”.

На срещата бяха обсъждани национални проблеми, като европейски стандарти, възможности за финансиране и цените в сектора. Модератори бяха инж. Мария Попова и инж. Елка Милева, като в конференцията участва и д-р инж. Иван Каралеев, председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Кабели

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.