Хасково

Не забраниха на бабите да хранят бездомните котета в Хасково

Хасковският общински съвет прие Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни, но без точката в нея за забрана поставянето на храни и хранителни остатъци на обществени места с цел хранене на безстопанствени животни и птици.

Точката отпадна по предложение на съветника от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев, който заяви, че подобен текст вече е бил атакуван във варненския съд, който го е отменил. „Никой не може да забрани на бабите да хранят котетата пред блоковете“, заяви Пеев. С това се съгласи и вносителят на Наредбата кметът Добри Беливанов.

Остана обаче забраната за приютяването, отглеждането и изхранването на безстопанствени животни и птици на обществени места и в прилежащите площи към сградите в режим на етажна собственост, както и за отглеждането на животни и птици на открити тераси и балкони на жилищни сгради.

Както Haskovo.info писа Наредбата забранява и отглеждането, пашата и свободното движение на селскостопански животни в обществени озеленени площи на жилищните територии.

След установяване собствеността на животните, те се връщат на собственика след заплащане на такса в размер на 200 лв. до три дни, считано от датата на приютяването и 300 лв. до 14 дни. На тези, на които в 14-дневен срок не бъде доказана собствеността остават в полза на общината.
За нарушения по настоящата наредба се налага глоба в размер от 100 до 1000 лв. за физически лица и имуществена санкция от 200 до 2000 лв. за юридически лица. При повторно нарушение се налага глоба в размер от 200 до 2000 лв. за физически лица и имуществена санкция от 400 до 4000 лв. за юридически лица.

По предложение на съветническата група на ДПС кварталите Бадема, Каменни 1, Хисаря 1, Младежки и Изгрев бяха преместени в зона, където могат да се отглеждат определена бройка птици и зайци, например. Аргументът бе, че в тези квартали има много къщи и на хората не бива да се забранява да гледат кокошки и зайци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дфгдфгдфг
дфгдфгдфг
22.07.2016 13:28 13:28

Алоу, съветниците, вместо да забранявате хората да хранят котките дайте някой лев за кастрация на женските. Толкова ли няма Аскуу 5-6 хиляди лева да кастрира 100-200 женски?

Вили
Вили
22.07.2016 16:08 16:08

От контейнерите за боклук изскачат по 3-4, че и по 5-6 и плашат децата и хората като цяло. Там си живеят явно добре. Грозно, неприятно и нехигиенично е.

ВЛАДИМИР
ВЛАДИМИР
22.07.2016 18:19 18:19

А КОГА ЩЕ ЗАПОВЯДАТ ДА СЕ ЗАГАСЯТ ГОРЯЩИТЕ СМЕТИЩА-В ГАРВАНОВО И ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ? ПОЖАРНИКАРИ ИМА ЛИ? КМЕТ ИМА ЛИ? ТРИ НОЩИ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ВЗЕМЕМ ВЪЗДУХ-ДОБРЕ ЧЕ Е КЕНАНА-НАПРАВЕТЕ ЕДИН КРЕМАТОРИУМ И ДА ИДЕМ ДА НИ ИЗГОРЯТ-ПОЛЗА ОТ ТЪПИ, АПАТИЧТИ И ЛУДИ ХОРА НЯМА!

Back to top button