Хасково

По-високи наеми и критерии за общинско жилище, 32 аут от началото на годината

Наемните цени на общинските жилища на ул. „Георги Кирков“ и кв. „Орфей“ 48 поскъпват с приетата днес на сесия нова Наредба за реда и условията за управление и разпореждане с общинските жилища.

Както Haskovo.info писа по Наредба наемът за тристайно жилище на „Кирков“ ще е 70 лв. на месец без ДДС, двустайно – 60 лв. и едностайно – 50 лв. По сега действащата Наредба наемните цени са с по 10 лв. по-ниски.

Новите цени в „Орфей“ 48 пък са: за тристайни – 75 лв. на месец без ДДС, двустайни – 65 лв. и едностайни – 55 лв. Тук поскъпването е с 15 лв.

В новата Наредба са добавени и наемни цени на ул. „Гюмюрджина“ 79 – мезонет – 100 лв. на месец без ДДС, четиристайни – 85 лв. и двустайни – 50 лв.

Посочено е, че наемните цени се определят: Първа зона – 1.80 лв. на квадратен метър без ДДС, втора зона – 1.60 лв., трета – 1.20 лв., четвърта и пета зони – 1 лв. на квадрат.

Общинските съветници гласуваха предложената наредба с две корекции. Проверката на доходите да не е 6 м. назад, а 1 г., както и средният месечен доход след данъци да не е по-нисък или равен на 1.5 минимални заплати, а на една минимална заплата.

От общината уточниха пред Haskovo.info, че промените ще се отнасят за евентуалните наематели. Настанените сега няма да се гонят, а догодина когато ще кандидатстват ако не отговарят, няма да им се подновят договорите.

32 договора пък са прекратени от началото на годината, а още три са в процедура. В повечето случаи наемателите не отговарят на условията – не са в България и жилищата се ползват от други хора.

Общински жилища

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.07.2016 17:52 17:52

Не може да караш АУДИ А8 със затъмнени прозорци и да ползваш жил.от Общината като крайно нуждаещ се.
Да ,да ама не…

Nosferatu
Nosferatu
23.07.2016 12:33 12:33
Отговор до  Анонимен

Abe kakav si be? Ti imash li si predstava ,kolko struva edno Audi A8 ?????. I koy kara takava kola ot naematelite??? Vsichki koli tam sa na staro i struvat ot 1500 do 4000 lv. nay-mnogo . Ogleday se be ,sega iz cyala Bulgaria ,pochti nikade nyama po eftini svyastni koli.Ti deteto si v taratayka li shte go vozish da riskuvash jivota mu ,ili bolnata si mayka po bolnici i institucii byurokratski .Za 500 leva kakva kola shte kupish be?? . Ne znaesh kak sa izkarali parite za tia koli ,ili s kredit ili s mnogo trud ili sa bili razdeleni ot semeystvoto si po prinuda ot obstanovkata v stranata v koyato ne sa mojeli da osiguryat shto gode dobro uslovie za normalen jivot na semeystvoto si.Ti imash li si predstava kakvo e da raste deteto ti bez roditel ? Da znaesh che nishto poveche ne mojesh da napravish ako si do nego ,zatova si prinuden da rabotish na maynata si samo i samo za da smogvash da si plashtash danacite,osigurovkite,tok,voda,NAEMA NA VREME .Plakal li si nyakoga ,che ne si do deteto si da spodelish radostite i tejkite mu momenti kogato raste,pri polojenie ,che dadeniyat roditel e izrastnal bez cyaloto si semeystvo i znae KAKVO PROPUSKA.Takmo sa se pochuvstvali malko osvobodeni okolo garloto ot zahvata na tejkia jivot v stranata i sa si pomislili horata ,che moje i te malko da se pochuvstvat ravni s normalnite hora i vse shte se nameri nyakoy da gi darpa nazad.Ne obsajdam ,che se vdiga naema a ,che ima hora koito si mislyat,che shtom sa opredelili nyakogo kato BEDEN to tozi BEDEN tryabva da nyama pravo na normalen jivot.Ta nali kato gi izgonite gi vrashtate obratno na NULATA GOSPODIN KMETE I KOMPANIA.OTNOVO BEZ NAY-VAJNOTO ZA BULGARINA ,D O M .Ili si mislite ,che v chujbina e ray i plashtat na Bulgarite napravo s chuvalite zaplati.NEKA VI SVETNA….PLASHTAT TOCHNO TOLKOVA KOLKOTO KATO SE PRIBERETE ,DANACITE VI DA SA PLATENI ,OSIGUROVKITE SASHTO,NAEMA SASHTO,TOKA,VODATA,TELEFONA,I VI OSTAVAT TOCHNO TOLKOVA KOLKOTO DA ISKARATE EDIN MESEC SAS SEMEYSTVOTO SI SHTO GODE DOBRE BEZ DA SE LISHAVATE MNOGO. A sled tova,sled tova vsichko svarshva i ste na nulata pak.I ako ne iskate pak da mizerstvate otivate oshte za polovin godina na vun,s nadejdata vse nyakoga tova da priklyuchi za da ste si zavinagi pri semeystvoto.

Анонимен
Анонимен
23.07.2016 12:50 12:50
Отговор до  Nosferatu

Това ако го беше написал на кирилица щеше да има много повече смисъл и повече хора щяха да го прочетат.

Nosferatu
Nosferatu
23.07.2016 13:07 13:07
Отговор до  Анонимен

shte se popravi sled malko

Nosferatu
Nosferatu
23.07.2016 14:31 14:31
Отговор до  Анонимен

Абе какъв си ти бе? Ти имаш ли си представа ,колко струва едно Ауди А8 ?????. И кой кара такава кола от наемателите??? Всички коли там са на старо и струват от 1500 до 4000 лв. най-много . Огледай се бе ,сега из цяла България ,почти никъде няма по евтини свeстни коли.Ти детето си в таратайка ли ще го возиш да рискуваш живота му ,или болната си майка по болници и институции бюрократски .За 500 лева каква кола ще купиш бе?? . Не знаеш как са иcкарали парите за тия коли ,или с кредит или с много труд или са били разделени от семейството си по принуда от обстановката в страната в която не са могли да осигурят що годе добро условие за нормален живот на семейството си.Ти имаш ли си представа какво е да расте детето ти без родител ? Да знаеш че нищо повече не можеш да направиш ако си до него ,за това си принуден да работиш на майната си само и само за да смогваш да си плащаш данъците,осигурувките,ток,вода,НАЕМА НА ВРЕМЕ .Плакъл ли си някога ,че не си до детето си да споделиш радостите и тежките му моменти когато расте,при положение ,че даденият родител е израстнал без цялото си семейство и знае КАКВО ПРОПУСКА.Тъкмо са се почувствали малко освободени около гарлото от захвата на тежкия живот в страната и са си помислили хората ,че може и те малко да се почувстват равни с нормалните хора и все ще се намери някой да ги дарпа назад.Не обсъждам ,че се вдига наема а ,че има хора които си мислят,че щом са определили някого като БЕДЕН то този БЕДЕН трябва да няма право на нормален живот.Та нали като ги изгоните ги връщате обратно на НУЛАТА ГОСПОДИН КМЕТЕ И КОМПАНИЯ.ОТНОВО БЕЗ НАЙ-ВАЖНОТО ЗА БЪЛГАРИНА ,Д О М .Или си мислите ,че в чужбина е рай и плащат на Българите направо с чувалите заплати.НЕКА ВИ СВЕТНА….ПЛАЩАТ ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО КАТО СЕ ПРИБЕРЕТЕ ,ДАНЪЦИТЕ ВИ ДА СА ПЛАТЕНИ ,ОСИГУРОВКИТЕ СЪЩО,НАЕМА СЪЩО,ТОКА,ВОДАТА,ТЕЛЕФОНА,И ВИ ОСТАВАТ ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО ДА ИCКАРАТЕ ЕДИН МЕСЕЦ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ ЩО ГОДЕ ДОБРЕ БЕЗ ДА СЕ ЛИШАВАТЕ МНОГО. А след това,след това всичко свършва и сте на нулата пак.И ако не искате пак да мизерствате отивате още за половин година на вън,с надеждата все някога това да приклюучи за да сте си завинаги при семейството.

ева
ева
23.07.2016 16:40 16:40
Отговор до  Nosferatu

Един смислен и точен коментар да прочета.Браво Nosferatu! Много „хора“злобеят и не разбирам защо и на какво завиждат.Те самите не знаят защо са толкова злобни и зависливи.Разстройство на личноста може би.

гласувайте за герб
гласувайте за герб
22.07.2016 18:18 18:18

мед.сестра Валентина Станчева срещу услуга е човека който раздава жилищата.

Анонимен
Анонимен
24.07.2016 12:06 12:06

д-р Станчева е дърта руспи…….я,мачкала доста чершафи и продължава с мачкането…

десииии
десииии
15.08.2016 12:56 12:56
Отговор до  Анонимен

ти анонимен си страшна злоба явно си някой ояден дето не знаеш мизерия какво те интересува д-р Станчева какво те интересува тоя и ония защо не видиш тебе си колко си дребен и жалък за такъв като тебе просто думите са излишни и е излишно човек да пада толкова ниско че да те коментира няма смисъл да се вглеждащ в толкова малко човече като теб

на на
на на
26.07.2016 22:58 22:58

Тази сграда на картинката видимо не отговаря на строителните правила: кацнала е на тротоара, т.е. на регулацията и тогава първия балкон трябва да е на 3.20 над терена .. :) Предполагам, че минаващите по тротоара хора си удрят главите в балкончето ,, :)

десииии
десииии
15.08.2016 12:45 12:45
Отговор до  на на

значи в един момент ти поастват децата оставате двамата и сте вън от жилището на улицата кои бе хора го измисли това нещо значи до сега могат хората да живеят така с тия доходи от тук нататак затова че са останали по двама аут кметеееееее да ти кажа ти май ще излезнеш по лошия вариант на бай ГОШО АМА ТО ТАКА бягаи от дъжд да те млати градушка Божееееее няма ли оправия в тая скапана държава не стискайте тези апартаменти зад 27 блок раздайте ги на хората не настанявайте цигани защото те достатачно източиха тая скапана държава дето още им дава

жулиета мирчева
жулиета мирчева
27.07.2016 15:56 15:56

да така е под балкона не можеш да минеш прав

Back to top button