Регион

Огромни неравности до 30 см дебнат от години шофьорите по магистралата

Огромни неравности на поне 5 места по платното дебнат шофьорите на автомагистрала „Марица“ от години насам, сигнализираха читатели на Haskovo.info. Хиляди гастарбайтери минават всеки ден през този участък.

Неравностите са с около 20 см височина, като рекордьорът е близо 30 см и се намират между Любимец и Харманли в платното в посока Хасково.

Спорид шофьорите това е резултат от некачествен асфалт и некачествена изработка на трасето. Те са категорични, че ако автомобил мине през коловозите най-малко може да остане без картер или гуми, но може да има и фатален край.

Оказа се, че в Агенция пътна инфраструктура и Строителното министерство са наясно с проблема. Министър Лиляна Павлова коментира днес, че трасето е правено през 2008 г. Тогава все още не бил въведен стандартът да се използва т. нар. полимер битум, който всъщност дава възможност при високи амплитуди шосето да поема тежестта на тежкотоварния трафик.

Павлова обеща, че до месец ще бъдат взети мерки за отстраняването на опасните неравности. Обяснение има и за непрекъснатите ремонти и затваряне на едното платно на магистралата. Тъй като са правени през зимата, за да не се изгуби финансирането, не навсякъде съоръженията са добре калибровани. По време на гаранцията, която е 10 г., изпълнителят е длъжен на всеки 2 г. да прави калиброване на тези фуги, допълни Павлова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пак ли
пак ли
26.07.2016 12:18 12:18

Този проблем е в един определен участък и е така от откриването на по- старата част на магистралата .Кърпят го и пак става така ,явно няма качествена основа.

Back to top button