Хасково

Разкриват още едно място за съдия заради натовареността на ХАС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши да предложи на Пленума на ВСС да разкрие една щатна длъжност „съдия“ в Административен съд – Хасково.

Решението на Съдийската колегия е във връзка с предложение на административния ръководител на ХАС Хайгухи Бодикян.

В Административен съд – Хасково работят 6 съдии, а статистическите данни на ВСС за натовареността на административните съдилища за 2015 г. показват, че се нарежда на шесто място в страната по натовареност по щат на база дела за разглеждане – 16,50 месечно.

По действителна натовареност на база дела за разглеждане, съдът заема четвърто място сред административните съдилища в страната с 22,21 дела месечно.

ХАС регистрира увеличение на постъплението на делата, обусловено от близостта му с две държавни граници, едната от които е и външна за Европейския съюз.

Увеличението на щатните длъжности „съдия“ е необходимо с оглед нормалното функциониране на съда, решаване на делата в законоустановените срокове и запазване на качеството на правораздаване, допълват от ВСС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button