Хасково

Трети синдикат се появи в хасковската болница

Трети синдикат се появи в хасковската болница. Това е националният синдикат „Защита“, като негов лидер в МБАЛ-Хасково е д-р Анюта Лозева от Спешно отделение.

В областната болница има още две синдикални структури. Началникът на Очно отделение д-р Теню Тянков е лидерът на КНСБ, а началникът на Спешно отделение д-р Димитър Кючуков е лидер на „Подкрепа“.

Д-р Лозева заяви, че в „Защита“ вече има членове от няколко отделение, включително и от Спешно. Синдикатът вече бил представен на изпълнителния директор на МБАЛ д-р Георги Гелов, който приел „добре новината“.

По думите на д-р Лозева старите два синдиката вече са зациклили в един кръг. От „Защита“ ще целят да засилят гражданската активност и ще участват с предложения в предстоящото обсъждане на Колективния трудов договор. Синдикатът ще настоява за по-удачно разпределяне на бюджета на болницата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button