Хасково

Набират резервисти и от Хасковско, още няма мераклии

Резервисти за военни формирования на Българската армия се търсят и от Хасковска област.

Обявени са 55 длъжности в Съвместното командване на силите за 55 длъжности, 67 набират за Военноморските сили, а за Централно военно окръжие длъжностите са 87.

За Хасковското военно окръжие местата са три. Те са за младши експерт – капитан с висше образование, специалист – старши сержант със средно и старши оператор на ЕИТ – ефрейтор със средно образование с курс за компютърна грамотност.

От окръжието обясниха пред Haskovo.info, че все още при тях няма кандидати за свободните места, като крайния срок за подаване на документите е до 14 септември включително, както и във военните отдели в региона.

Договорът на резервистите е 5-годишен и всяка година получават по една щатна необлагаема заплата в зависимост от длъжността си. Тези пък, които са към формирование което се готви за мисии получават по една и половина заплата.

За сравнение войнишките са около 600 лв. Техен ангажимент през годините е при нужда да се явят в съответното военно формирование да заместят някой от военнослужещите. През останалото време резервистите могат да работят другаде.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button