Хасково

Започват сбирки на Анонимните алкохолици и в Хасково

Сбирки на „Анонимни алкохолици“ започват официално да се провеждат от началото на август и в Хасково, съобщи за Haskovo.info психологът към РЗИ Красимира Богданова.

Тя уточни, че инициативата е на хасковлия, който е имал проблеми с алкохола и ги е преодолял. Той е посещавал сбирки на Анонимните алкохолици в Стара Загора. После е преминал обучение да помага на зависими и сега ще приложи наученото и в Хасково.

Богданова посочи, че по нейни наблюдения в Хасково има много хора с алкохолна зависимост, някои са търсили помощ и при нея.

Следващият понеделник ще бъде доуточнено всичко около сбирката, като плановете се срещите да се провеждат всяка събота от 11 часа в столовата към църквата „Св. Архангел Михаил“. Богданова също ще присъства на сбирките веднъж месечно за да даде своята професионална помощ.

Както Haskovo.info писа в Младежкия център вече забароти безплатен кабинет, в който младежите могат да потърсят психологическа подкрепа и помощ от специалист психолог и психиатър.

Основната дейност на кабинета е зависимостта към наркотичните вещества. Центърът е в стая 224 на втория етаж и работи всеки четвъртък от 17 до 19 часа. Консултанти са психологът Красимира Богданова и психиатърът д-р Ленко Матанов.

Богданова допълни, че вече има младежи, които са потърсили помощ, но активната работа се очаква да започне с началото на учебната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анелия
Анелия
29.07.2016 15:00 15:00

Докато тъпи патки с купени дипломи като Богданова са психолози младежи няма да има. Наркозависимите искат ефективна помощ от доказани специалисти, а не като Богданова -само да си получи хонорара, а нищо не разбира от психология.

Валентин
Валентин
29.07.2016 16:43 16:43

Поп Никола и поп Златю като какви ще го играят там.

Back to top button