Хасково

И огнеборци от Хасково гасят големия пожар край Ардино

Екип от Хасковската пожарна е изпратен в помощ на гасенето на огромния пожар, който се разрази в Родопите, съобщи за Haskovo.info директорът на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението – Хасково комисар Николай Вълчев.

Стихията е обхванала над 1000 декара борова гора и продължава да се разраства. Екипи на пожарната и над 30 горски служители участват в гасенето на огъня край Ардино в област Кърджали.

Хеликоптери от авиобаза Крумово също се включват в гасенето.

Установени са двама младежи на 16 г., съпричастни към възникването на пожара. Те са ангажирани с дърводобив и лагеруват в района.

Премиерът Бойко Борисов следи ситуацията. Той разпореди на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да бъдат положени всички усилия пожарът да бъде овладян и при необходимост да бъде включена допълнителна техника и осигурени екипи.

140 служители от МВР, горски служители на Регионална дирекция по горите – Кърджали и ДГС Ардино и доброволци работят за прекратяване на разрастването на огъня. В погасяването на пожара участват още два хеликоптера, 10 пожарни, две водоноски, един булдозер и четири трактора. Към тях вече се включи и хасковската пожарна.

Засега няма данни за пострадали и застрашени хора.

Пожарна

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button