Спорт

Нишикори спря Григор в трисетова битка в Торонто

Григор Димитров за първи път спечели сет срещу Кей Нишикори, но в крайна сметка японецът се оказа прекалено силен и се класира за полуфинал на турнира Rogers Cup в Торонто след победа с 6-3 3-6 6-2, съобщава TennisKafe.com.

Хасковлията продължи със силното сервиране от вчерашния ден и още в първия гейм пласира два аса. Във втория сет психологическото предимство бе на страната на българина. С комбинация от мощен уинър от бекхенд по правата и добра игра в защита Григор достигна до сетбол още в следващия гейм и поредната непредизвикана грешка от форхенд на японеца даде сета на ракета №1 на България.

Силната игра на Димитров продължи и в третата част и той достигна до два поредни брейкбола при 1-0 в своя полза, но изкара в аут два слайса от бекхенд и с още два аса Нишикори изравни – 1-1. Този изпуснат шанс сякаш повлия на увереността на Гришо, който изостана с 0-40 в третия гейм след серия пропуски. Форхенд със 163 километра в час помогна на Григор да отрази първата точка за пробив, но нова грешка от бекхенд даде ранна преднина на третия поставен в решителната част.

На полуфинал Нишикори ще срещне Стан Вавринка, който по-рано през днешния ден преодоля Кевин Андерсън с 6-1 6-3.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button