Хасково

Нов блъснат моторист, полицията почва акция срещу джигитите на пътя

От днес започва специализирана полицейска операция с акцент водачи на мотопеди, мотоциклети и рискови шофьори, съобщи на пресконференция директорът на областната дирекция на полицията комисар Ангел Цанков.

Ще бъде изготвен списък на проблемните шофьори. Полицаите ще проверяват всичко от наличието на книжки до техническата изправност на превозните средства.

Операцията няма краен срок, като ще продължи до постигането на ефект, допълни комисар Цанков.

Акцията идва дни след тежката катастрофа край ханче „Клокотница“ в петък, където загинаха две момичета на мотоциклет, ударени от Ауди.  При вчерашното си шествие мотористи от Хасково и Димитровград поискаха по-строг контрол на пътя.

От полицията съобщават и за още една катастрофа с ранен 42-годишен мотоциклетист от събота вечерта в Харманли. Той е ударен от лек автомобил Ваз, който е отнел предимството на мотора. От удара мотоциклетистът е със счупен крак, рана на главата и мозъчно сътресение. Настанен е в МБАЛ-Хасково без опасност за живота.

През почивните дни са задържани двама пияни шофьори в Димитровград и двама без книжки – отново в града край Марица и в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мехмед
Мехмед
01.08.2016 14:18 14:18

Като сме стигнали до техническата изправност, хайде да направим една смела крачка за доброто на света и хората в него и да спрат всички коли, които оставят черен облак след тях! Отровен изгорял газ, което всеки пешеходец е наказан да усеща дълбоко в дробовете си, и да го изкашля вечер! Не е толкова трудно да намериш т. неизправен автомобил. Само излезте да вървите на „чист въздух“.. събудете се, като Делхи сме (по чистота на въздуха), а в града няма хора, почти няма и пешеходци.

вип
вип
01.08.2016 15:22 15:22

Тяхната акция е два дни до сега къде бяха на сянка и вечер на тъмно спят.

биражията от орешец
биражията от орешец
01.08.2016 17:51 17:51

ангеле късно много късно предприемаш мерки относно безопастноста на з д п и росоков за това се прави шест месечен и годишни планове като ръководител трябва чедо да предвиждаш и изпреварваш трагедеите ама не всеки става за това чедо – за подобни трагедии достойните си подават о с т а в к а .Навремето се правяха ежедневни проверки и безкомпромисни а не стихийни -като се обърни колата пътища много ангелчо- пътния полицай трябва постоянно да спира МПС и да проверява на различни и конфликни места за съжаление голямо се обезлечи дейноста на пътния полицай и за това има вина ръководствата от високо ниво

Райчо Райчев
Райчо Райчев
02.08.2016 9:44 9:44

Не знам дали има някъде по некадърни и корумпирани полицаи от Хасковските,в града е пълно със скутери карани от нагли хлапетии без каски и половината без книжки,да не говорим че вдигат ужасен шум и никой не ги закача.Оправданието на катаджиите е че „Ние ги хващаме а шевовете ги пускат“пълни глупости просто гледат да се скатаят някъде на сянка и на им минава леко службата до пенсия и накрая получават тлъст бонус за добра служба.

sashometal
sashometal
04.08.2016 1:53 1:53
Отговор до  Райчо Райчев

Е дай да избием всички мотористи защото на тебе някой ти вдигал шум.Точно заради такова мислене като твоето сме на това дередже.

Back to top button