Хасково

126 новородени по-малко от началото на годината в Хасковско

126 бебета по-малко са родени от началото на годината в Хасковска област в сравнение със същия период на 2015 г.

За първите 7 месеца на бял свят са се появили 895 деца в областта срещу 1021 за 2015-а. От хасковското АГО съобщиха, че ражданията при тях са 540.

И ако ражданията в Хасково са средно по 77 месечно, то погребенията са 68, съобщиха за Haskovo.info от Обредния дом. Там справката е за първите пет месеца на годината, когато само в областния град починалите са общо 340. Най-висока е смъртността през април – 75 погребения, следван от май – 73 и януари – 71.

За сравнение през миналата година от община Хасково са издадени 1549 акта за раждане, а починалите са били 1257.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
майка
майка
02.08.2016 13:26 13:26

Е как да се раждат деца, като всичко в тоя град е против майките и нормалните семейства – на нормалните семейства с доходи на светло – детски добавки няма, помощ за първокласници няма, помощ за каквото и да било няма. Всичко за ромите! Да му мисли семейството как ще отглежда детето – пък ромите казват ад мисли държавата как ще ни отглежда децата! ЗА семейството от къде ще има доходи, за да отглежда здраво дете, каква работа да се подхваща – всеки се спасява! А майките – в града масово не вземат на работа майки с деца – били проблемни служители. Ами то ако трябва да се бориш с всичко и всеки, за да си отглеждаш детето, няма и да помилиш за второ! Каквито и статистики да вадите, това е резултат на политиката в тая държава!

друг
друг
03.08.2016 8:28 8:28

Като гледам тези момиченца са стажантки – затова са толкова усмихнати! Защо не пишете нищо за тъжния факт, че освен ромки – други не раждат в това АГО. или само ако се наложи по спешност. Българките гледат да ходят в Пловдив или София. И защо т.н. доктори и акушерки в това АГО не се замислят за този факт – за база няма да коменитраме – това не зависи от самите лекари. Но доброто отношение, добрата дума, ангажираността да спиш бебето на всяка бременна или родилка и здравето на амйката – ето това е основното. С такива груби акушерки, лекарки, дори санитарки – това АГО скоро ще стигне до закриване. За всяка бъдеща майка нейното бебе е най-важно на света. Бремените и родилките изобщо не ги интересува какво били виждали в това АГО, колко са претръпнали от чувства и т.н. – особено на тези които им е за първи път. Така, ако някой попадне в такава груба и враждебна среда – втори път прави свсичко възможно да не се върне! Особе след приказки – „Млада си, друго ще си родиш!“ „Благодари се, че стана докато е в началните месеци!“ Изобщо – след като в т.н. болница не правят нищо за тебе, не е чудно, че все повече жени се обръщат към едновремешните раждания в къщи и разчитат само на природата и съдбата. То и в тази болница да си – всичко е въпрос на късмет! Късмет уважаеми майки, ако сте решили да раждате в това АГО.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

254
254
03.08.2016 10:14 10:14

В това АГО са търговци а не медицински лица особенно д р Кехайов е най големият търговец само гледа колко пари ще му дадеш а отношение О пуши като побъркан навсякъде кадето му падне.Просто в Хасково гледат на пациентите като на клиети а не като пациенти зай боже на не му се налага на човек да влиза в АГО Хаскаво.Затова всички подят в София и Пловдив.Апък как ги подиграват тукашните лекари не е истина.

Майка -българка
Майка -българка
26.08.2016 11:31 11:31

Не съм съгласна.Тук раждат и много българки и то не по спешност.Д-р Кехайов е много добър доктор и си върши работата без да очаква заплащане,както и всички други в нашето АГО.Не пишете глупости и не плюйте докторите.

една българка
една българка
26.08.2016 13:17 13:17

Две деца родих в същото това АГО. Тук впоследствие оперирах миома.
Уважаеми лекари, мед. сестри и санитари – благодаря ви, че върнахте усмивката на лицето ми! Пожелавам Ви здраве и да доживеете по-добри условия на труд.
Поздрави
Дани

Back to top button