Хасково

Стягат подлез за децата от „Шандор“, които ще учат в ПГДС и Езиковата

Ремонт на подлеза под бул. „Раковски“ между кв. „Орфей“ и завод „Мир“ започнаха от община Хасково.

От ръководството на общинското предприятие „Екопрогрес“ съобщиха за Haskovo.info, че се възстановяват стълбищата, осветлението, отводнителния канал и тротоара. Работата се очаква да приключи до края на следващата седмица, като вече са монтирани две лампи, които светят нощем.

След това предстои ремонт на разбития тротоар от ПГДС „Цар Иван Асен втори“ в посока ул. „Тунджа“.

Ремонтите се правят преди първия учебен ден, когато се очаква районът да е много натоварен от деца и родители. Причината е, че се очаква основен ремонт на ОУ „Шандор Петьофи“, а през това време децата ще учат в ПГДС и ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Основен ремонт ще има и в ОУ „Св. Иван Рилски“, като децата ще учат в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, където вече се ремонтират стаи и в ПМГ „Боян Петканчин“.

Haskovo.info припомня, че обществените поръчки за избор на изпълнител на ремонтите бе удължена почти до края на август заради неточности в документацията.

Подлез

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

26 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ужас
ужас
09.08.2016 13:03 13:03

А така – за ромчетата ремонт на подлеза. А за децата от Рилски, които ще пресичат натоварен булевард и ще минават през няколко натоварени кръстовища – нищо не се прави! Те нали са повечето от нормални бели семейства, с работещи родители, с доходи на светло – тях и да ги насметат колите – НИЩО НЯМА. НАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ РОДИТЕЛИ могат всичко да търпят – и децата им да местят без причина, и ремонта на училището да се отлага, и пари да им събират непрекъснато, и живота на децата да рискуват, и съдбите на хората да разбиват!

Браво
Браво
09.08.2016 16:02 16:02
Отговор до  ужас

Набий си в ограниченото съзнание, че в „Шандор Петьофи“ не учат само циганчета /роми е неточно определение, ромите са само един от многото цигански клонове, справка- Уикито и пр. / И в „Ш.П“ са „повечето от нормални бели семейства, с работещи родители, с доходи на светло“ – цитирам те, въпреки градските легенди, които разнасят учителите от прехваленото „И.Р.“ /сякаш се не знаем/ именно с цел да изтеглят колкото се може повече български деца от „Орфей“ при тях. И запомни добре- децата са деца и трябва да има условия за всички- и за вашите, и за нашите, защото всички са НАШИ. Но ти типично по махленски заливаш с помия едно похвално начинание. Не знам учител ли си или родител, но се надявам да не си учител, все пак… А родителите добре да си помислят къде и защо си записват децата.

ана-а-ааа
ана-а-ааа
09.08.2016 16:39 16:39

Ти да не си даскал от Ш.П. Това за ромите учители от твоето училище го разправят. Те самите си оплакват по колко ромчета, пардон циганчета има в клас и какъв ужас е! И като се знае как и колко си гледат учителите работа там – да ходите да си записвате децата точно там!

маг
маг
09.08.2016 16:51 16:51

Абе тия общинари как така определиха кои училища в кои да ходят! Очевидно е, че на учениците от Рилски им е по-близка сградата на езикова гимназия. Пък на учениците от Шандора – като се пуснат надолу и стигат до математическата. Какви са тия кръстосвания на града и извивания на ръцете на родителите! То бива тъпотии от наште велики общинари ама това на нищо не прилича! Еи затова ще има отлив на ученици от тези две училища. Особено от Рилски 0 като септември, като видят какво патило е, ще хукнат да местят децата. Лошото е, че не може да се поеме огромен поток желаещи да се преместят в други училища. Но нищо, ще ги видим тогава – и тези от Рилски, и великото РИО на МОН какво ще правят и как ще решават проблемите! Защото в града в момента тлее една образователна бомба! И всичко ще се случва на септември! Ха да видим какво ще става и кого ще уволняват!

АЗ ПОТЪРПЕВШИЯТ
АЗ ПОТЪРПЕВШИЯТ
09.08.2016 17:35 17:35

Коментарите ви са шокиращи! Всеки има мнение, съгласна съм, но защо не усещам загрижеността за децата!? На учителите също няма да им бъде лесно – всеки знае какво е да си собствен дом и какво – на квартира. А повярвайте, учителите от ОУ „Шандор Петьофи“ мислят само за едно – как да научат поверените им деца така, че да бъдат достойни конкуренти на децата от прехвалените училища! И те са! За разлика от вас аз мисля, че се прави всичко необходимо децата да не усетят липсата на родното училище. А що се отнася до гледането на работата в цитираното горе училище, мога да кажа само едно – всеки може да работи с отлични ученици, но да изградиш отличник от дете, за което българският език не е майчин, е изключително трудно, а учителите от Шандора са го постигали неведнъж!

учител
учител
09.08.2016 18:40 18:40

Уважаема ана-а-ааа, по всичко личи, че отдавна не те е докосвал „буба-ааа“! Но да слизаме под нивото, не е нужно! Нужно е обаче да знаеш, че в ОУ „Шандор Петьофи“ учат , и то много достойни българи! Разбира се, че ще записват децата „точно там“! На децата в училището часовете предоставят модерни образователни технологии и интерактивни методи на обучение.Ежедневието ги среща с много добри педагогически практики и дидактически модели, повишаващи интереса и мотивацията за активно участие в учебния процес.Бъди жива и здрава, ана-а-ааа и не забравяй, че лоша реклама няма!

Браво
Браво
09.08.2016 19:24 19:24

Ана-а-ааа, вижда се, че владееш говоримо майчин език, което не може да се каже за българския, на който списваш за около 3- 3 1/2 по критериите на обикновен начален учител в „Ш.П“.
Дали съм даскал не знам, че това е звание, което се старая да заслужа, хората ще преценят. Знам обаче, че съм ангажирана с „мисията невъзможна“, а именно да възпитам в усещане за общност, заедност, в доброта и позитив, в гражданска принадлежност и съзнание децата на родители като теб. Как мислиш, помагаш ли да постигнем едно по- уютно общество за децата НИ?! Това, което е добро, е добро за всички, и за Тия, и за Ония. Благодарни сме за бързата реакция, само преди седмица се обърнах към местната нет-медия с молба за съдействие за по-бързо започване на ремонта на именно този подлез. Изненадана съм и впечатлена, че бях чута. Не знам съвпадение ли е, че има скоростна адекватна реакция и резултат, но няма как да не си ударя д-то в тавана от кеф :-) . Ето ти една илюстрация как ако поискаме нещо хубаво и полезно за хората, то понякога може и да се случи. Дали изгубихме вярата, че можем?
Сигурна съм, че ще преосмислиш позицията си, сигурна съм, че би искала поне един учители да застава така зад твоето дете, както ония там от „Шандора“ стоят зад гърбовете на своите- вашите деца. Толкова от мен. Извинявай, ако съм те подразнила, но и ти ме подразни до степен да ти отделя от времето си. Надявам се да не е напразно.

Браво
Браво
09.08.2016 19:32 19:32

Изпуснала съм една запетайка и съм добавила една буква. Опция за редактиране?

Обикновена
Обикновена
10.08.2016 0:49 0:49

Аз съм българка,която живее в Орфей и двете ми деца учат в Шандор Петьофи. Благодаря на нашите учители за всичко, което дават на децата ни, защото те са най- добрите. А на госпожата, която смята, че блоковете на Орфей са близо до ПМГ,а Иван Рилски- до ГПЧЕ ще й кажа: В Шандор Петьофи имаме прекрасни учители по математика и можем да Ви уредим на уроци. Така ще се научите да смятате разстояния и ще спрете да се излагате.

иещиещжи
иещиещжи
10.08.2016 8:34 8:34

Абе „учител“ -„На децата в училището часовете предоставят модерни образователни технологии и интерактивни методи на обучение.Ежедневието ги среща с много добри педагогически практики и дидактически модели, повишаващи интереса и мотивацията за активно участие в учебния процес.“ – ТОЗИ ТЕКСТ ОТ КЪДЕ ГО ПРЕПИСА! Ей затова цялото образование е на тоя хал – защото в тази система се въртят едни и същи простотии с грандиозни термини, които нямат покритие в реалния живот. Пък резултатите – в 12 клас вече сричат и се затрудняват от непознати текстове! „Евала“ на това образование, в което и да било училище! Затова и се правръщаме в „Мангалия“!

мисия невъзможна
мисия невъзможна
10.08.2016 8:46 8:46

Не знаех, че да се работи в това училище е толкова престижно. Много изведнъж взехте да защитавате училището. Истината е, че всеки от вас, ако има възможност би избягал да работи другаде, включително и в мразените от вас „елитни“ училища. Не пробутвайте версията, че от любов към образованието стоите да образовате деца, цитирам“ за които българският език не е майчин“. Реалноста е жестока – всеки има нужда от финанси, за да се храни, отглежда децата си и да съществува. Като няма алтернатива – си готов на всичко за езна заплата. Разбира се, че труда на учителите не е никак лек в това училище! Но да издигате такива лозунги – направо е несериозно. Или трябва да приемем, че сте пълни мазохисти „ангажирани с “мисията невъзможна”,“ . Тя наистина изглежда невъзможна – да сте видели интегриран ром някъде по света, които да не в катун, гето или общоност. Мир!

мисия възможна
мисия възможна
10.08.2016 9:33 9:33

Какво пак се захванахте с учителите? Каква е тази злоба? Или е завист? Всеки се мъчи да оцелява в тези трудни времена. Но все се намира някой да лее мръсотия върху другия! Типично по български – другите са виновни, лоши. Но кои са? Говори се общо. Живейте си живота, усмихвайте се и нека всеки човек живее добре.

Браво
Браво
10.08.2016 9:38 9:38

Безспорно си права. Наясно сме, че проявяваме доброзорен мазохизъм в повече ;-). Да, това е работа, а на работа ходим за пари. Но само с пари не се живее. Всекиму е нужна кауза, която да осмисля смачканото му ежедневие и да му носи онова усещане за чисто човешка значимост, без което се превръщаме в растителност. Т.е. така и така съм на работа, поне да я свърша както трябва, нали. Иначе има и по-приятни начини да си пилеем времето, не е като да не знаем и можем. Темата за интеграцията изобщо не искам да я подхващаме тука, но заставам зад думите ти, не просто изглежда, а Е невъзможна. Но ние коментираме не контингента на въпросното училище, а дейността на общината, която в случая е подкрепяща комфорта на всички деца и само в частност на малцинствената група. Прави се нещо полезно- ОК, пък че щели да го ползват всички /даже и…, което всъщност провокира първия коментиращ да излее зехир/- чудесно, още по-добре. Ама сега да тръгнем да противопоставяме едни деца на други деца с мотива, че нашите били по от вашите…Хайде холан! Всички са деца, децата на нашия град. Които, за съжаление, като завършат тези толкова измъчени училища, бягат с пълна газ към големите градове и Терминала.
Мир, разбира се!

Майка
Майка
10.08.2016 13:29 13:29

Цитат: „Ама сега да тръгнем да противопоставяме едни деца на други деца с мотива, че нашите били по от вашите…Хайде холан! Всички са деца, децата на нашия град. “ – бих допълнила и държава. Защо обаче по презумция точно държават ги противопоставя – за едни деца /р/ има детски надбавки, за други няма. Много ми хареса коментара със смисъл че всички деца са наши и са еднакви! Обаче държавата много показно ги дели – с какво едните са по-различни от другите и по-малко деца. Ако приемем, че получават в еднаква степен майчина любов и грижа – редовната майка със работа и уж „доходи над прага“ по малко ли обича детето си и по-малко ли иска да му купи нещо от магазина! Или какво! На мен пък ми омръзна само това прокламиране – бъдете толерантни, оставете се да ви мачкат и т.н. Да нека всеки си живота с усмивка, обаче защо един го парвят на чужд гръб, пък на други вечно им превит гърба. Те и децата това виждат – учат се буквално от живота. Пък в училище на какво се опитват да ги научат – затова мисията ви е невъзможна. Защото абсурдите процъфтяват в този град и тази държава. Няма справедливост, а мирният и добрият – винаги излиза виновен. Питай се после, защо повечето коментари били негативни!

Защо
Защо
10.08.2016 14:16 14:16

Защо обаче не протестирате, където трябва? Не са учителите тези, които толерират циганите. Те не пишат хахави образователни програми и недомислени учебници. Не, те просто са длъжни да изпълняват! Идете и протестирайте, когато се гласуват закони за образованието. Срещнете се с комисията по образование в парламента. Ама, не! И учителите не искат да минават циганите от клас в клас, без да са си напънали сивото вещество. Но Законът не им позволява да оставят на поправителен изпит, камо ли да повтарят година, ученици до четвърти клас. Как да го научиш да чете и пише, като не идва на училище или ако идва, лежи на чина? Носят извинителни бележки на килограм! Защо не се вдигнете срещу лекарите? Всяко цигане е с астма! Няма ограничения в броя на извинените отсъствия и учителите пак са длъжни да извиняват, защото има медицинска бележка. Затова, драги българи, негативните коментари не тук и не срещу редовите учители!

гост
гост
10.08.2016 15:54 15:54

Леле, ама тебе здравата те е праснало слънчето! Всеки може да си изкаже мнението свободно. Това че си станала накриво, и във всичко съзираш лична обида не говори добре нито за тебе, нито за твоето съсловие! Къде обвиняват учителите за детските надбавки и за разделението на деца. Но след като така се поставя въпроса да поговорим за разделението на децата от учители – ти еднакво внимание ли обръщаш и на цигането дето спи в час и на детето, което винаги идва с домашни. С еднакви и обективни критерии ли оценяваш и тези дето имат куп извинителни бележки и тези дето не са отсъствали през учебната година! Еднакво ли разчиташ за тържества и прояви на ромчета и „другите“ деца! А-аа. С еднаква смелост ли отиваш на мероприятие или екскурзия и с ромчета и с „другите“ деца! и най накрая – еднакво ли вземаш за частни уроци от „другите“ деца и от ромчетата – от тях може би не, щото циганката идва и почва да се кара с тебе. Нали така!

Защо
Защо
10.08.2016 16:25 16:25
Отговор до  гост

Че е жега, жега е! Слънцето май праска всички ни! Но ми се струва, че с четенето не си добре. Къде прочете в коментара ми за детски надбавки? Как реши, че давам частни уроци? И със сигурност си по-слънчасал и от мен, щом мислиш, че някое ромче ходи на уроци!!! А циганката както днес идва да се кара в училище, така утре ще дойде и у вас! Не виждаш ли как се циганизира цялата ни държава. Тези майки-орлици са винаги недоволни, техните деца са онеправдани и винаги ги „закачат“, а не са виновни. Да, циганката се кара с мен, но твърде често е заради твоето дете.
Колкото и да са обективни критериите, винаги има субективен елемент, защото сме хора.
Съзирам лична обида, когато се оплюват всички, без да се назовават имена! Съзирам лична обида, защото все още ходя с желание на работа. Но докога?

Посмалете
Посмалете
10.08.2016 16:16 16:16

Аман от тънкообидни даскали и даскалици – не стига, че в час само си придавате важности и се правите пред децата на големи ерудити. Оказва се, че познанията ви свършват до теоретичните писаници по съответния ви предмет. Това да прочетете нещо ново, да се научите да работите с компютър, таблет, смартфон – ау, това не ви е работа на вас! Малка част, които гледат да бъдат в крак с новостите веднага ги преиначават, като превръщат например фейск бук в чекмедже за домашни, стена за заповеди и др. подобни! Как един компетентен учител не може един план на урока да напише на дъската, че и да каже нещо смислено по написаните точки. Стига сте крили отегчението, незаинтересоваността ви и некомпетентността зад нелепи оправдания – отличните ученици щели сами да се развиват. Хич не се развиват сами, ами горките родители трябва да следят всеки урок , по всеки предмет, да бъдат асистенти на всякакви абсурдни домашни и др. проекти. Ама родителите не получават и вашата заплата, а само тяхната си! И накрая вместо такива изпълнителни деца да се поощряват – на тях дори не им се обръща внимание. Докато децата на богаши, известни граждани и др. отбрани хора си получават оценките и дипломите без много да се кахърят. Пък винаги са отлични ученици! Чудно принципно образование. И апропо – вие като се срещанахте с Кунева в „Арена Армеец“ какво напарвихте? Подобрихте ли нещо. Преборихте ли се за нещо. Защо пак пращате родителите и всички други да портестират и променят нещата, докато вие скатавате по отпуски и почивки! Я се засрамете малко!

Браво
Браво
10.08.2016 20:56 20:56

„На Есме, с обич и омерзение“
Така е в тази работа- с обич към децата и омерзение към родители с ниска емоционална интелигентност и сериозна недостатъчност на емпатия. Много е трудно да се пребориш с един родител в името на доброто за собственото му дете… Когато знаеш, знаеш, че трябва да го насочиш, детенцето, в различен път, да му направиш по-фина настройка, да му покажеш, че светът, вярно, е пълен с хейтъри, но то просто трябва да се хване за слънчевите лъчи и да се изкачи по тях високо-високо и да погледне надолу. Когато всичката омраза, злоба, неудовлетвореност, когато всичката кал е под краката му, то ще види светът такъв, какъвто е, толкова дребен…
Неуважаема Посмалете, дали си заслужава да се напъваме да се правим на ерудити заради Вас и подобни, та Вие и тези като Вас така или иначе нямате сетива за ерудицията в реалното и измерение? Не ми е ясно как успяхте да прецените познанията на всички учители и да ги квалифицирате спрямо собственото си ниво. Но не би било безинтересно да се аргументирате за тази си груба оценка.
Арена „Армеец“ събра всичкия учителски срам, вярно е. Но дали учителите бяха привикани там, за да чуе някой техния глас?! Не, нахраниха ги с лъжи и заблуди, за да им затворят устите. Учителите знаят какво трябва и какво искат. За децата ви. Вие, обаче, не.

как така
как така
11.08.2016 8:09 8:09

Ама разбира се – учителите все не са виновни – лъжат ги, заблуждават ги и им затварят устите. Защо никой от вас коментиращи не взе отношение към нападките в горните коментари. Всички мълчите като риби за наболели въпроси – скачате само на изреченията за частни уроци, на думи уронващи общия ви имидж и бръщолевите красиви слова за приказни светове, със слънчеви лъчи и долен свят от кал. Как пък само вашето съсловие е толкова издигнато от калта, пък всички други сме заринати в нея слепи за слънчевите лъчи. Ау, не думайте!

Браво
Браво
11.08.2016 8:29 8:29

Отговорила си си сама- скачаме, ти го казваш. Красивите слова са за красиви души, ясно е защо не стигат до теб. Ако ще ти направя деня, като споделя, че съсловието хич не е китка и реве за прочистване- да, така е. Но не бързай да потапяш всичко в калта, ОК? Учителите са не деветата, а десетата дупка на кавала по отношение на решенията за промени в образователната система. Казала ти го е по-нагоре Защо, ама“чукча не е читател, чукча е писател“. И вместо да се дърлите с „даскалята“, застанете редом с тях и ги подкрепете, може пък някой и да ни чуе, ако сме заедно.

бре
бре
11.08.2016 17:18 17:18

Брях кви красиви души са се събрали в тоя град. Как така не проявявате тази красота на изказа и държанието и към учениците си! Не знам колко скачате към тизи светли лъчи, ама за пари доста скачате! Ей това е голата истина!

Браво
Браво
11.08.2016 20:44 20:44

Нещо си се объркала- не само красота на изказа, но и красота на държанието проявяваме. А ако броиш 600 лв. заплата за пари- защо не дойдеш да работиш за тях при мен, а?! За 3 дни ще ти се изясни откъде изгрява слънцето, а лъчите му бързо-бързо ще ти подпалят трибуквието. Ей това отношение към учители, училище и учене предавате на децата си, пък после се чудите защо наглеят и изпростяват- ами защото са като вас. Дали пък си струва да се напъваме да ги променяме…

Психолог
Психолог
12.08.2016 11:17 11:17

По дефиниция заигравката с думи, желанието да налагаш мнението си на всяка цена говори за силна неудовлетвореност – може да е свързано със семейството, с лични отношения или с работата и работната среда! При някои личности многократното повтаряне на едни и същи идеи ги кара да повярват в желаното и да се чувстват добре в кожата си и средата си. Самозалъгването обаче, не носи нищо добро на повечето субекти! Най-добрата стратегия е да приемаш действителността такава, каквато е. А желанието за живот в светъл и утопичен свят може да се замени със занимания с нещо, което е приятно и творческо за вършене! Винаги трябва да има баланс между светлите мечти и калната реалност! Както е да се научи субекта, че плюенето по останалите, които не споделят утопията му с нищо не помага! Тези, които по-реално виждат обстановката около себи си са по способни да се приспособят и живеят в такава среда!

Браво
Браво
12.08.2016 15:13 15:13

Непрофесионално, но пък претенциозно написано :-)))
Добре, че не си вадиш хляба с тая професия.

друго мнение
друго мнение
12.08.2016 20:03 20:03

Та какво казваш за ваденето на хляба?! Че освен даскалите, всички други са непрофесионалисти! Мнението си е твое! И умствения багаж също!

Back to top button