Хасково

100 вече са наети в строящия се завод, привличат работници с екскурзия до Япония

100 човека вече са наети на робата към строящия се завод на „Язаки“ между Хасково и Димитровград, съобщи на среща в областна администрация мениджърът „Човешки ресурси“ в компанията Десислава Николова.

Тя бе в Хасково по покана на Областния управител Станислав Дечев. На срещата присъстваха заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов, заместник-кметът на Димитровград Яшо Минков, представители на държавни структури и институции, граждани.

„След три години, когато се очаква пикът на производството на авточасти в „Язаки“, тук ще работят 3000 човека. До тогава ще бъдат наемани специалисти и работници поетапно, като приоритет за фирмата е наемането на хора от региона“, категорична е Николова.

От завода гарантират заплати в размер на средната заплата в машиностроителния бранш за региона. Освен това предлагат редица социални придобивки за работещите там – транспорт, храна, работно облекло, безопасни условия на труд, гарантирано обучение и възможност за израстване в кариерата.

Едно от най-атрактивните предложения към работещите е възможност за пътуване до Япония. То е за децата на работещите там на възраст 13-14 г.

От „Язаки“ увериха, че сега наемат инженерни кадри и се съсредоточават предимно върху специалисти от Хасковска област. Масовото наемане на работници ще бъде през март следващата година.

Haskovo.info припомня, че първата копка на завода, който ще произвежда кабели за германския автомобилен гигант „Мерцедес“ бе направена на 28 юли и трябва да бъде завършен до юли 2017 г.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Оптимист
Оптимист
15.08.2016 19:34 19:34

Най-после нещо хубаво да се случи в Хасково!

Back to top button