Хасково

НАП не приема сигнала на 16-годишен срещу магазин, данъчните искат родител

16-годишно момче от Хасково писа до Haskovo.info, че от Информационния център на НАП са отказали да му приемат сигнала срищу хранителен магазин. Обяснението на експертката в дирекцията било, че хасковлията е непълнолетен.

„Аз подадох сигнал до НАП за неиздаване на касов бон и за липса на удостоверение за регистрация на фискалното устройство на видно място в хранителния магазин. При всяко мое пазаруване магазинът не ми издава касова бележка и така собственикът прикрива своите данъци, а от НАП ми обясняват че неможели да направят нищо тъй като съм бил непълнолетен. А в играта им Лотария с касови бележки пише че Право на участие в играта има всяко физическо лице, навършило 14-годишна възраст към датата на създаване на профил/регистрация в периода на провеждане на Лотарията. Как да участвам като не ми издават бележки“, пита момчето.

В сигнала се пита още докога собственикът на магазина ще продължава да си прикрива данъците, а служителите да си, получават заплатите и изобщо да не ги интересува.

„Какво значение има дали съм пълнолетен или не е важното, че има подаден сигнал по някакъв проблем! Докога ще продължава това прикриване на собственика от страна на НАП. Докога ще има корумпирани служители няма ли да се махат вече“, завършва 16-годишното момче.

От пресслужбата на хасковския офис на НАП заявиха пред Haskovo.info, че наистина непълнолетни не могат да подават сигнали, защото имало много случаи на деца, които възприемали това като игра и подави подвеждащи информации. Данъчните посъветваха в подобни случаи с истински сигнали с тях да се свързват родителите на децата.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.08.2016 18:35 18:35

napajiite sa edni pionki ima nashi i vashi

123
123
19.08.2016 18:35 18:35

napajiite sa edni pionki ima nashi i vashi

Журналист
Журналист
19.08.2016 19:17 19:17

В. сега: Под 700 лв. е заплатата в Хасково – 687 лв., и Силистра – 681 лв.

Back to top button