Регион

Отмениха бедственото положение в Харманли

Бедственото положение в Харманли бе отменено от кмета Мария Киркова със заповед в 17 часа, съобщават от пресслужбата на общината.

То бе обявено вчера, заради големия пожар край Харманли в землищата на селата Остър камък, Надежден, Иваново, Лешниково и местността „Казала“ край града.

Обстановката вече е спокойна. Дежурни екипи правят оглед и следят за евентуално повторно разпалване на огнищата. Огромният пожар обхванал хиляди декара площ – иглолистни и широколистни гори, треви и растителност, който пламна вчера едновременно от няколко места вече е овладян и потушен. Екипи на пожарната, военни, общински и горски служители, полицаи и редица доброволци се включиха в борбата с огнената стихия.

„Жалко за изгорелите гори, но най-важното е, че няма човешки жертви. Ситуацията бе изключително тежка. Огромните пламъци се разпростираха много бързо, поради силния вятър в района. Има предположения за умишлен палеже. Ако това се докаже, силно се надявам виновниците да бъдат открити и наказани. Пожарите са бедствие, оказващо влияние върху природата, екологичното равновесие. Щетите са огромни, разходите в операцията за борба с огъня – големи. Благодаря на всички, които спомогнаха за овладяване и потушаване на пожара“, коментира бедствието кметът Киркова и за пореден път призовава гражданите да бъдат разумни и внимателни с паленето на огън на открито.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАЙ ИВАН
БАЙ ИВАН
23.08.2016 19:34 19:34

МНОТО МЪРШАВИ ТЕЗИ КОТАЛИ . ТИЯ САМО ЛАПАТ СУБСИДИИ

Back to top button