Хасково

Близо 10 бона глоби за инцидента с ударения от ток работник на Кенана

Глоби за общо 9 300 лв. са наложени след проверката заради инцидента с ударения от ток 58-годишен работник Осман на Кенана, съобщи директорът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

С 300 лв. е глобен възложителят на строежа, защото в план за безопасност, предоставен на строителната фирма не е акцентирано специално върху безопасността.

Две глоби има и строителят – за 4000 и 5000 лв., защото няма изготвена оценка на риска и безопасни условия на труд.

Haskovo.info припомня, че на 13 юли 20 000 волта удариха Осман след повдигането на арматура при строежа на частна къща на главния път на Кенана. Арматурата се доближила фатално до жиците и се образува волтова дъга. Осман бе откаран с тежки изгаряния в хасковското спешно, а след това транспортиран в Клиниката по изгаряния в Пловдив. Месец по-късно мъжът още се възстановяваше в болницата.

От Инспекцията уточниха, че към момента не се извършват строежи на Кенана, при които да има предпоставки за подобни инциденти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button