Хасково

Вдигат скелета за санирането на първите блокове в Хасково, има три жалби от фирми

Вече започна издигането на скелетата на първите блокове, които ще бъдат санирани по Националната програма в Хасково. Строителните площадки се подготвят на блокове 8 и 30 в кв. „Орфей“, например.

От общината обясниха, че реалното саниране все още няма да започне, докато не бъдат сключени договорите между кметството и строителните фирми и избор на надзора, след което предстои издаването на разрешително за строеж.

Избрани са изпълнители по двете обособени позиции. В първата са 19 блока, а във втората – 20. Вече е започнало сключването на договорите по първата, като тук има два такива. Една фирма жали поръчката за съответния блок, защото е с равни точки с избраната, но ценовата оферта й е по-висока. Същата жали и по втората позиция, като там има и втора жалба до Комисията за защита на конкуренцията. Жалбите ще доведат до забавяне в санирането на 2-3 блока, но според кметството това няма да е фатално и ако не през есента ще бъде извършено през пролетта на следващата година.

Половината от фирмите по първата обособена позиция с 19-те блока са пред подписване на договорите.

Има и други 31 блока, за които предстои да се проведе търг за избор на изпълнител за санирането им. Такъв ще се направи и за 5 отделни входа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ончо
Ончо
25.08.2016 16:25 16:25

Бадема 3 блок го санират вече 2 седмици, защо се излагате?

Бачо Кико
Бачо Кико
25.08.2016 18:09 18:09

Е па много важно

Back to top button