Хасково

36 спорят за ремонтите на „Рилски“, „Шандор“ и забавачките за 15.7 млн. лв.

36 оферти са подадени в обществената поръчка за основните ремонти на хасковските ОУ „Св. Иван Рилски“, ОУ „Шандор Петьофи“ и четирите забавачки на обща стойност 15 781 216 лв. без ДДС.

Последният срок за подаването на офертите бе вчера, а днес те бяха отворени в общината.

Сградите са разделени на шест обособени позиции. Фирмите, които са основно от Хасково, региона и няколко от страната, кандидатстват само за една позиция.

Продължителността на ремонта в ОУ “Шандор Петьофи” е до 450 дни и е на стойност 3 732 852 лв. без ДДС. Ремонтът в “Рилски” е със същата продължителност и за 3 834 460 лв. бе ДДС.

Продължителността на ремонтите в четирите детски градини е до 510. За ОДЗ 15 “Слънце” е на стойност 2 334 499 лв. без ДДС, ОДЗ 19 “Щурче” – 1 828 875 лв., ОДЗ 11 “Елхица” – 2 044 055 лв., ОДЗ 20 “Весели очички” – 2 006 472 лв.

Строителните дейности трябва да бъдат изпълнени във връзка с реализацията на ОП “Региони в растеж”. Ремонтите включват: реконструкция, преустройство и прилагане на мерки за енергийна ефективност на четирите ОДЗ-та с по две съществуващи сгради и на двете училища. Ще има ремонти на ВиК и електрическата инсталация. В двете училища ще има и асансьори.

Докато траят ремонтите учениците от “Шандор Петьофи” ще учат в ГПЧЕ “Асен Златаров” и ПГДС “Цари Иван Асен ІІ”, а тези от “Рилски” – в ПМГ “Боян Петканчин” и ПГМЕТ “Стойчо и Кица Марчеви”. Докато тече ремонтът в една от сградите на съответното ОДЗ, децата ще бъдат в другата. Училищата и градините вече започнаха подготовка по предстоящото преместване.

След като бъде прегледана документацията на фирмите, на тези които са изрядни ще бъдат отворени и ценовите оферти. После класираните на първо място ще бъдат предложени от комисията с председател зам.-кметът Евгени Консулов за утвърждаване от кмета Добри Беливанов. Ако няма обжалване ще бъдат сключени договори със съответните фирми. Има и паралелна обществена поръчка за надзора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kuklata
kuklata
26.08.2016 11:52 11:52

Prodaljavayte da sporite..izlagaha horafa a nakraq ne e zapocnato nisto po sgradata na rilski..obestaniqta i dumite vi samo a malkite deca da stradat zaradi vas..

строител общинар
строител общинар
26.08.2016 14:51 14:51

Никой не спори. Вървят стандартни процедури. Избира се по законов път строителна фирма , която да извърши ремота. Нещо недоволствате защото до сега е било без ред-важното е да е близък на Георги Иванов. И го знам щото съм близо до общината, не е като да не знам. И съм строителна фирма, да уточня после да няма питане що така дрънкам и още нещо не участвам в тоя порект нямам хал за него. И как ще страдат децата не разбрах…все едно ги карат на заколение докато им ремонтират училището. Как да напарвят ремонта докто учат не е ясно??? Хайде сега нагнетяване на напрежение. Догодина друга песен ще пеете като стане ремонта-пак връзки и ходатайства за да влезе някое дете в Рилски щото едно че е супер училище заради уителите и после ще е едно от най хубавите като база в града, заедно с Шандора

pulen smqh
pulen smqh
26.08.2016 20:25 20:25
Отговор до  строител общинар

Не се прави на голяма работа какво знаеш и какво не, ами кажи като си толко вътрешен що се мотаха тея охлюви от общината цяло лято. Народа не е прост да му обясняваш колко щяло да е хубаво след ремонта, обясни им колко време сега ще се гледа документацията, после обжалвания и т.н щото като си толкова знаещ навярно и това знаеш, че няма как при 36 участващи фирми да няма обжалване. Хората искат действия, не мотане и обещания.

Анонимен
Анонимен
26.08.2016 21:25 21:25

Малоумни простотии. Децата ще учат на майната си две години, щото някой не се е сетил навреме на си свърши рботата. Ако е било ясно колко ще се мотаят трябваше от догодина да ги преместят. Не хем децата да учат далече и родителите да се чудят как да ги водят, ами и ремонт да не се извършва през това време.

Анонимен
Анонимен
27.08.2016 8:18 8:18

А ако има обжалване?

Някойси
Някойси
27.08.2016 11:28 11:28

Ъмчикък! Мноо ясно, че ше има. После пък дъжд ше завали, вятър ше задуха, снегове ше паднат и атмосферните условия няма да позволят да се бачка… Ако почне месец май догодина, берекет версим.

Back to top button