Регион

Рекордно количество сребро, хванато на „Капитан Андреево“, продава НАП

Продажба на рекордно количество сребро – почти 650 кг. организира Националната агенция за приходите.

Среброто е във вид на гранули с преобладаващо най-висока проба 999. Задържано е преди години при опит за контрабанда на ГКПП „Капитан Андреево“, където свиленградските митничари го намират скрито в кутии за панели на CD player-и за автомобили.

650-те килограма гранули са разпределени в общо 18 групи с различно тегло – от 32 до 38 кг., като кандидат-купувачите могат да закупят само една или няколко от тях чрез подаване на отделни оферти за всяка група.

Търгът е планиран за втората половина на месец септември, а преди това в електронната страница на НАП ще бъдат обявени сроковете за провеждане на огледи, за внасяне на депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена и за подаване на ценови предложения. Приходите за бюджета от продажбата се очаква да бъдат между 600 000 и 700 000 лв.

Междувременно, само преди ден, НАП осигури още 50 000 лв. приход от продажбата на златни накити, също заловени на граничен пункт „Капитан Андреево“ при опит за нелегален внос в страната и отнети в полза на държавата. Нови собственици намериха 1,350 кг. златни пръстени, обеци, гривни и синджири, които могат да бъдат осъвременени в нови, модерни бижута.

НАП напомня, че в търгове на изделия от благородни метали, които подлежат на преработка, се допускат само лица с удостоверение за регистрация по Валутния закон, притежаващи пълен лиценз.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button