Спорт

Хасково остана без хандбален отбор в А група при жените

През новия сезон Хасково няма да има отбор в елита по хандбал при жените. Президентът на клуба Марияна Стаматова съобщи за Haskovo.info, че тимът ще се състезава в Б група.

Причините традиционният спорт за Хасково да излезе от А група са комплексни, но най-вече заради забавеното и непълно финансиране от общината, допълниха от клубното ръководство.

Отделно част от силните хандбалистки са невъзстановени от контузии, други пък няма да могат да участват в мачове в елита, защото ще са съдийки там, какъвто е случаят с Меги Кънева и Пламена Георгиева, които ще могат да играят за отбора във втората дивизия.

Сега от клуба ще акцентират върху развитието на школата си, където много от талантливите състезателки ще са натоварени и с националните отбори.

Лили Стойчева и Валерия Миладинова, които играеха успешно за женския отбор, сега ще продължат кариерите си в Поморие, а за Мария Димитрова вариантите са Поморие или Шумен. Антония Димитрова най-вероятно ще се състезава в Германия.

Първенството в Б група е на турнира, като все още не е изготвена програмата, но сигурни съперници ще са „Топлика“ (Минерални бани) и Панагюрище.

Така областният град остава с един отбор в елитния спорт – баскетболният „Хасково 2012“. В региона това са още хандбалният тим на Свиленград и волейболният „Раковски“ (Димитровград).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Борчо
Борчо
26.08.2016 22:02 22:02

Спука се и тоя балон великият хандбален отбор на Хасково

паметник на зависта
паметник на зависта
29.08.2016 19:33 19:33
Отговор до  Борчо

Ще се спукаш ти -от завист.Това сме българите,ако стане нещо хубаво,ще си умрем от кеф ако се развали.

Хасковлия
Хасковлия
27.08.2016 10:06 10:06

Тя общината ако трябва да се събори нещо още на часа ще събере някаква комисия и ще действа, ама за нещо хубаво не ги търси.

Ben
Ben
27.08.2016 10:26 10:26

Аууу, ама нали ГРОБ щяха да вьзраждат спорта?

ТОПОРЧО
ТОПОРЧО
29.08.2016 19:31 19:31

Борчо много си злобен,няма спорт с повече състезатели и традиции!!!Въпреки залобари като теб ХАНДБАЛА има пирамида отдолу и винаги ще го ИМА…!

Кенана
Кенана
29.08.2016 20:03 20:03

Ха ха то в Хасково какво ли остана.Баскетбол жени – кошер на безработни американки от бордеите пък ги пишем НБА.Дърти българки по на 45 години и някои още малки от други градове . Къде са момичетата на другия клуб. То кошера на СУ Ст.Караджа който трябва да дава продукция за елитните отбори на областния град се спука.И най важното царя го няма хич -футбола!!!!

Back to top button