Хасково

54 проспаха поправителната матура по български език

167 се явиха на поправителната матура по български език и литература, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието – Хасково.

54 проспаха поправката. В Хасково матурата бе във ФСГ „Атанас Буров“. Тук се очакваха 114 човека, а се явиха 74. Най-възрастният сред тях бе на 42 г.

Както Haskovo.info писа на днешната матура всички 9 училища са под видеонаблюдение от МОН и РУО.

Матура

Във вторник в 11 училища в региона ще се проведе поправката по втората матура по избираем предмет. Тук 140 младежи заявиха биологията, а на второ място е географията – 85. Тези два предмета бяха най-желани и на редовната матура през май.

21 са заявили история, философия – 12, английски език – 10, математика – двама и един ще работи по испански. Абитуриентка от Харманли пък се е записала за трета пожелателна матура по география.

Матурите вече са на модули, като тази по български например ще е от три, а след всеки младежите предават работите си, които се запечатват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button