Хасково

Насрочиха и консултациите за секционните комисии за изборите в двете села

Кметът Добри Беливанов насрочи консултации за определяне състава на СИК за частичните избори за кмет на хасковските села Тракиец и Криво поле, съобщават от пресслужбата на кметството.

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 43-то Народно събрание са поканени на консултации за състава на секционните избирателни комисии на 1 септември от 14 часа в заседателната зала на втори етаж в сградата на общината.

Партиите трябва да представят писмено предложение за състав на СИК, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията от партии, която ги предлага, телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице.

Трябва да се носи и заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията издадено не по-рано от 8 Август 2016 г., или заверено от представителя на коалицията копие от решение за образуване на коалицията , с което се удостоверяват пълномощията на лицата представляващи съответната партия или коалиция.

Нужно е и пълномощно от представляващия съответната партия или коалиция, в случаите когато в консултациите участват упълномощени лица, както и предложение за резервни членове.

Както Haskovo.info писа ОИК-Хасково приема документи за регистрация на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети за участие в частичните избори в селата Криво поле и Тракиец до 17 часа на 1 септември.

Седалището на ОИК пък е отново в офис 102 на Бизнесцентъра. Комисията определи и броят на членовете на секционните избирателни комисии в двете села – по 9.

От ЦИК вече допуснаха за участие в изборите в двете села ДПС, ГЕРБ, БСП, АБВ и “Нова алтернатива”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button